Bir hayvan severin bayram gününde, zaten her kafadan ses çıkarken böyle bir saçmalık değilde böyle bir aptallığı yapıyorsa ben bunda her türlü art niyeti ararım. Aşırı tepkide zaten bundan dolayı gelmiştir, yoksa tek tek kişiler fişlenerek hükümetin işi gücü yok bunlara cevap yetiştirecek.
Bende sana demokrasi zaten bu diyorum. Yani insanlarin korkamadan, hapse girme tehlikesi yasamadan istedigini soylemesi. Bir insanin hayatini tehlikeye atan konusma yapmadigi surece insanlar diledigini soyleme hakkina sahiptir. Az once baktim, basbakan yardimcisi aynen senin soylediklerini tekrarliyor. Mesela demokrasilerde Leman Sam'in sozleri suc degildir, ama onu hedef gosteren basbakan yardimcisinin sozleri suctur. CUnku insan hayatini tehlikeye atiyor.
Buradaki olayı çok basit algılıyorsun, ama sadece kendi fikri diyerek geçiştirilmesini bekliyorsun.
Olay zaten cok basit. Kafa olarak tam 3. dunya ulkesine yarasir bir tepki veriliyor.
Linç kampanyası var ama nasıl var, müslümanlara karşı bir linç zaten bütün dünyada yürütülmekte. Son günlerde hızını alamayanlar bu forumda dahil müslümanlara hakaret etmekte, kınamakta küçümsemekte. Vakitsiz öten horoz misalini verdim yine anlamadın. Şimdi bir kez daha düşünüyorum bence yerinde bir tepki aslında, sen her türlü hakarette bulunabilirsin ama bize gelince saygı duyacağız. Demokrasi yok mu!
Insanlara degil, fikirlere hakaret var. Biri mesela Ali soyle soyle biridir dese ve hakaret ederse, lafi suc olur, ama bir topluluga ve o topluluk cogunluk oldugu icin istedigi lafi soyleyebilir. Birak su anda soyledigi lafi, peygamberlere, sizin onemli saydiginiz figurlere vs direkt olarak hakaret etme hakki bile vardir. Amerikada Hz Isa ile makara gecen, onu yerden yere vuran filmler var, insanlar jkalkip vay sen bizle dalga mi geciyorsun diye filmi yapanlari, oynayanlari dovmuyor, oldurmuyor. Yani diger insanlarin gorusudur der, olayi kapatirsin.
Şu hani pkk lılar dillerine dolamışlar iki kelimelerinin birisi faşist, sizlerinkinden birisi saygı diğeri demokrasi. Atatürk'e hakaret edilince saygı duyalım diyebilir misin. Sana göre bu demokrasi midir.
Zaten her gun ediliyor.

Yani yeni bisey degil.
İnsanlar fikirlerini söyleyebilir doğru, peki en basiti bu forumda neden her istediğini yazamıyorsun fikrini paylaşamıyorsun, onu bana söylesene madem sen haklısın. Şikayet edilirsin ve banlanırsın çizgiyi aştığın zaman, demek ki fikirlere karşı nasıl saygı gösterilmesi gerekiyorsa, yazılan bu fikirler aynı şekilde saygı çerçevesinde olmalıdır.
Bu foruma uye olurken kurallari kabul ediyorsun, dolayisila kurallara uymak zorundasin. Ama bir ulkenin vatandasi isen ve o ulke demokrasi oldugunu iddia ediyorsa, senin istedigini soyleme hakkin var. Yeterki diger insanlar fiziksel olarak zarar gormesin. Zaten bizim istedigimiz fikirler disinda baska bisey soylenmesi uygun degildir diyorsaniz, ki diyorsunuz, orada demokrasi yoktur, fasizm vardir. Ki zaten memleketin gittigi yerde orasi.
Bu kadın bugün müslümanların hepsine laf attığı için gereken tepkiyi gördü, linç edileceğini de sanmıyorum aynı şekilde müslümanlara laf atılmasaydı başka bir mevzu olsaydı sen büyük ihtimalle bu konuda yorum yazmayacaktın. Sana göre bir sorun vardı ve konuda benden başka konuşan da yoktu

sende müdahil oldun. İşte gelen tepkilerde bundan dolayı, bir sorun var ortada.
Kendi ayaginiza kursun sikiyorsunuz. Her yerde islam hosgorudur diyorsunuz, en ufak seyde tahammulsuzluk gosteriyorsunuz.