Nahara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben zaten Leman Sam'ın dediğini en azından hitap şeklini doğru bulmuyorum onun yaptığı elbette doğru değildir. Eleştirmek elbette doğru eleştireceksin burada seni destekliyorum ama ona da bir noktada hak vermek lazım. Ben bir gayri müslüm olsam mesela yapılanı bir vahşet olarak görürüm ama bir müslüman olarak da bir çok insanın belki bir yılda ilk defa et tatmasının bir vesilesidir bu olay. Tek arzu ettiğim herkesin penceresinden değerlendirebilmek hayatı. Belki basit bir örnek olacak ama geçen bir resimde köpek eti yediği söylenen çinlileri gördüğüm "oha" demiştim sonrada durup düşündüm aslen çiğ ceylan etinden yapılan çiğ köfteyi afiyetle yiyoruz bu da bana kendi tezatım gelmişti.
Bak şimdi doğru bir şekilde ifade edebiliyorsun. Ben zaten saygı duymuyorum kavgası yapmadım, neden saygı duymalıyım sorusuna yine size yönelttim. Konuda aşırı bir eleştiri yada dinle bağdaşmayan yorumlarda da kimse bulunmadı çok şükür aksi takdirde konu açtığım için rahatsızlık duyabilirdim. Daha önce yazdığım gibi alenen bir hakaret var, önce biraz düşündüm konuyu açarken kendimi onun yerine de koydum onun penceresinden de bakmaya çalıştım. Örneğin Şevval Sam'ın kurban meselesine bakış açısını biraz okudum, ona karşı hiçbir şey düşünmedim haksız olduğunu bile aklıma getirmedim. Ama işte bu kadının yorumları çok ağır olmuş hatta bazı noktalara dikkatli bakınca düşüncelerini belirtmekten ziyade kin kustuğunu görüyoruz.

Şuan benim konu açmamda arkadaşın dediği gibi lüzumsuz olabilir ama şöyle bir gerçekte var sessiz kaldığımız sürece ezmeye çalışacaklar. Bakın olayları inançlarla bağdaştırmıyorum, sonuç olarak beni tanımadığı halde hedef alıyor mu, bundan dolayı kim hangi sebeple olursa olsun bunlara izin vermememiz gerekir diye düşünüyorum. Bugün müslümanlar ölüyor ben sessiz kalamam, acaba hayvanlar zulüm görüyor diye atarlanan bu bayan Suriye'de yada diğer yerlerde ölen insanlar için bugüne kadar bir yorum yaptı mı cidden merak ediyorum. Bugün ölenler müslüman demiştim, aslında müslüman oldukları için değil belli bir hedef oldukları için söylüyorum bunu, Yarın başka bir dine mensup yada ne bileyim başka nedenlerden insanlara zulüm edilse yine bildiğimi söylerim. Uzattığım için özür dilerim ancak insanların bir kaç cümle ile anlaşabildikleri çok nadir oluyor.