Ne oldu hani saygı duyuyordun, tek bir mesajla bile bunu başaramadığını göstermiş oldum sana. Olumsuz eleştiri yapana kızmıyorsun ama ben sana boş yere kesiyorsunuz dediğimde o saygıdan eser yok. Artı olarak beni yanlış anlıyorsun. Beni birisi eleştirirse ben onu hiç bir şekilde itham etmem, kızsam bile durur düşünürüm sakinleşir ondan sonra makul bir şekilde cevap veririm. Belkide dinini iyi bilmiyordur aydınlatmaya çalışırım, böyle yapmam yada benimde onu gereği kadar eleştirmem saygı duymuyor oluşumdan kaynaklanmaz.
Olayları birbirine boş yere karıştırma, biz burada inanç kavgası yapmıyoruz yada müslümanlığını sorgulamıyorum. İstersen mesajları bir daha oku, müslümanların genelini bir terör örgütüne benzetiyor, bende sana diyorum ki tepki göstermek senin vazifen bunu yapmadıktan sonra kurban kesmenin bir anlamı olmadığını yazmıştım. Burada bir sorgulama yapmıyorum böyle düşündüğüm için samimi olarak dile getirdim. Sana kurban kesme demiyorum, eğer Allah emrettiği için o kurbanı kesiyorsan yine Allah emrettiği içinde dinine sahip çıkmalısın. Yine bunu yapmayabilirsin ancak ondan sonra bu hakkı kendisinde görenleri de eleştirme bari bir zahmet. Peygamberimizin zamanında olsan, savaş halinde ne düşünürdün acaba saygı duyduğun için savaşa girmezmiydin. Burada bir savaş yok diyebilirsin, ama bence var son zamanlarda neden bu tarz hakaretler epeyce arttı ve neden her cevap verişimizde saygı duyun diye tepkilerle uğraşmak zorunda kalıyoruz?
Şimdi arkadaşım ben sana bile bana kurban kesme sen demene bile saygısızlıkla cevap vermedim. Sen kim oluyorsunda benim kurban kesmeme onay verebiliyorsun ? Ayrıca demişsin ki bak sende saygısızlık yapıyorsun. Ben asla saygısızlık yapmadım ama bir kişinin düşüncelere bu kadar tepki göstermen hoş değil. O nasıl ki demiş bu pagan anlayışı sen de dersin ki bu da bana göre sevap olur biter ama burada kimsenin düşüncesi için yanlıştır diyemezsin. Neye göre kime göre yanlış bu ? Keşke biraz daha evrensel düşünüp herkese her dine her anlayışa her ırka saygınız olsa herkesi insan olarak görebilseniz. Sİze göre hata yapan birinin bile bunu o hataya sürükleyen bir sebep olabileceğini düşünebilseniz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:43:41 -->-> Daha önceki mesaj 15:42:56 --
Sen nasıl ki burada leman sama sallarken klavye delikanlılığı yapıyorsan oda twitterda yapıyor.
Herkesin kendi düşüncesi , hakaret olmadığı sürece herkes düşüncesini paylaşabilir. Senin benim kutsalım , başkasının kutsalı olmayabilir. Senin dinin başkasının dini olmayabilir. Senin saygı duymadığın şeye başkaları saygı duyabilir.Herşeyden önce hazmetmek önemli , hazmedemeyen adam sadece saldırır. Bırak yazsın leman sam , sana yazmıyor , yazdıkları seni benide alakadar etmez.
İşte olması gereken düşünce budur. Tebrik ederim arkadaşım seni.