codeksper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takipteyim.
Nodenin acemisi olmakla beraber bi sitede php ve node ile bi birebir sohbet kodladım.

Ben nodeyi php'ye aşağıdaki gibi import ederek kullandım. Php'de porta hiç bulaşmadan aşağıdaki şekilde kullanım bi soruna sebep olur mu? Performans açısından yöntemleri kıyaslayabilir misiniz (bilmediğimden soruyorum)

<script type="text/javascript" src="<?php echo $sett["live"]["host"]; ?>:<?php echo $sett["live"]["port"]; ?>/socket.io/socket.io.js"></script>
<script type="text/javascript">
	var socket = io.connect("<?php echo $sett["live"]["host"]; ?>:<?php echo $sett["live"]["port"]; ?>");
	function soket_kontrol(){ var x=false; if(socket != undefined){ x=true; } return x; }	
</script>
edit: Ayrıca hem go(lang) hem node hakkında bilgi sahibi biri varsa ve ikisi arasında bi tercih yapmama yardımcı olacak bi kıyas yaparsa çok sevinirim. Biraz onunla, biraz bununla uğraşıyorum beynim allak bullak oldu. Yayılma hızına bakarsak node koptu gidiyo ama nedense go daha bi çekiyo kendine.
Şimdi ilk olarak sen nodejs yi import etmemişsin. Socket.IO kullanmışsın realtime çalışmak için. Socket.IO nun server kısmıda nodejs ye kodlamışsın. Yani Socket.IO'yu import etmişsin.

Php ye yaptığın şekilde socket.io yu import ettiğinde socket.io sayfa yüklendikten sonra çalışmaya başlıyor ve sadece nodejs de kodlu olan ve portunu oraya yazdığın server ile haberleşiyor. Sayfa yüklendikten sonra socket.io nun php ile bir alakası kalmıyor. Yani şuandaki sistemde portlar ayrı olduğu tamamen varsayımda bulunarak, sayfa yorumlama kısmındaki yük apache de socket.io daki yük nodejs de olacak ve performans açısından iyi bişey yapmış olabilirsin. Emin değilim.

Ama bu şekilde kullanımda socket.io clientlerinin hangi sessiondan bağlandığını nasıl buluyorsun bilmiyorum. socket.io clientleri bağlanırkende cookie verisi de gönderir ve böylelikle hangi session bilgileri var burdan bulabilirsin. Ama senin session atamaların php de, nodejs de socket.io var. memcached - redis vs. ye session bilgilerini tutman gerekiyor bu şekilde kullanmak için.

Son soruya gelirsek, sen php kullanıyorsun şuanda siteyi tamamen nodejs de express kütüphanesini kodlayarak yapsaydın. Golang'e geçtiğinde de martini ( benzeri birkaç kütüphane daha var ) kütüphanesi ile, ikisininde modüler yapıda olması sebebiyle oluşan benzerlikten dolayı kodlamanı rahat bi şekilde yapardın. Sadece golang tutoriallere biraz göz gezdirip az syntax öğrenip sonrada google ve stackoverflow arasında gezmen yeterli olurdu. Nodejs de çok fazla modül var aradığın çoğu şeyi hemen bulabiliyorsun. Kolay yoldan yapabiliyorsun. Golang bu yönden biraz zayıf. Modül yazanlar var tabi ama nodejs ye çok az. Profesyonel firmaları bilmiyorum ama benim internetteki sorularda gördüğüm kadarıyla Golang ile uğraşan kişi sayısı nodejs ye göre daha az.

Golang'in en sevdiğim yönü ise yazdığın kodu linux - window için derleyebiliyor olman. Yani yaptığın websitesini exe haline çevirip istediğin yerde çalıştırabiliyorsun. Nodejs de ise script çalışıyor. Böyle bir olay yok. Zaten golang i sadece websitesi için düşünmemek gerekiyor.

Birbaşka olay ise php de veya aspde de realtime uygulamalar yapabilirsin. Performans açısından fikrim yok ancak php için elephant.io, asp için signalr gibi çeşitli projeler mevcut.