Merhaba arkadaşlar, birçok kişinin kuramadigi hata aldıgı konudur zpanel kurulumu çünkü server sürümleri ile ilgili olabiliyor kimisi hatalı yaziyor ben bizzat kendim kurdum + sizlere resimde ekleyecegim, Hemen başlıyalım önce bi root girişi yapalim
Sistemimizi bir güncelleyelim ve sonrasında reboot atalim
yum -y update
İşlem bittikten sonra " reboot " atalim
Tekrar login olalim
sudo -i
cd /home
Şimdi dosyalarimizi çekelim
wget -O installer-10-1-0-centos-64.sh.x https://github.com/zpanel/zpanelx/releases/download/10.1.0_orig/installer-10-1-0-centos-64.sh.x
Şimdi dosya izinlerimizi ayarliyalim
chmod +x installer-10-1-0-centos-64.sh.x
yum install ld-linux.so.2 curl
Evet son adımımızı atiyorum
./installer-10-1-0-centos-64.sh.x
1- Karşımıza ilk lisans sözleşmesi gelecek onu y tuşuna basıp devam edelim.
2- Bizden şimdide zaman dilimi ayarlarımızı istiyor. Biz Türkiye de olduğumuz için Europe/Istanbul şeklinde yazıp entere basıp devam ediyoruz.
3- Şimdi sizlerden Enter the FQND of the server bilgisi isteyecek. Bu Zpanel in hangi alt alan adı altında panel ekranına ulaşmak istediğinizi soruyor. Örnek: panel.alanadi.com
4- Son olarak ana ip adresinin hangisi olacağını soruyor. Zaten centos kurarken veridiğiniz ip adresini otomatik olarak getirecek.
5- Artık son olarak kuruluma y ile onay verip başlayın.
İşlem bittiğinde sunucunuz otomatik olarak yeniden başlayacaktır.
Panel şifresindede hatalar var nasil hatalar var kimisi zpanel - default v.s diyor ilgisi yok hemen ls -la çekip passwords.txt dosyasini açabilirsiniz ama gerek yok nano çekmiyor çünkü oyüzden yenileme yapalim..
setzadmin --set yenişifreyiyazın
şeklinde yeni şifremizi oluşturabiliriz kullanıcı adi büyük ihtimal default yada zadmin'dir.