Bayramın ilk "zevkli" haberini vereyim istedim... Son varsayım haric hepsi Google'da Arama Kalitesi Mühendisi'nin ağzından çıkmış sözler.
Penguen algoritması çok büyük oranda baştan yazılmış. Bundan sonra daha sık güncelleme olacakmış (Büyük olasılıkla Panda gibi aylık olacakmış). Yeni algoritma webmasterların hayatını kolaylaştırırken birçoğu için de bir "zevk" olacakmış. Yani bundan önceki penguenler gibi çok acı verici olmayacakmış
Penguen güncellemesini daha erken yayınlayabilirmiş ama Google hem kullanıcıları hem de webmasterları aynı anda mutlu etmek istiyormuş. O yüzden çok çalışıyorlarmış.
Algoritma şu an süregelen bir test aşamasında. Herhangi bir sorun çıkartmazsa, haftaya yayınlanacakmış.
Son ama en önemlisi: Veritabanı iki hafta önce kesilmiş. Yani link reddetmek veya almak vb. işler için çok geç. Aşağı yukarı 2 haftadır alınan verilen reddedilen linkler hesaplamada yoklar. Ama hemen hemen aylık güncelleme olacağı için üzülmeye gerek yok.
Varsayım: Penguen araları uzun olduğu için spam link kasıp o arada parayı vurup penguen güncellemesinden sonra yeni site açma mantığını bir şekilde limitleyebilmek için Google'ın linklerin sıralamalara etki etme hızını (gücünü değil) yavaşlattığını düşünüyordum. Artık penguen güncellemesini daha sık yapacakları için bu hızın eski haline yani potansiyeline tekrar ulaştırılacağını düşünüyorum. Artık linkler daha hızlı etki edecektir ve yeni site açıp sıralamalarda yükselmak daha kolay olacaktır. Taki aylık Penguen vurmazsa