Bu gelişmelerden haberim yok ,ama bundan sonra daha yakından takip edeceğim.
Ben daha çok son kullanıcıya yani web sitesi sahibine ne kazandırıyor işin o tarafı ile ilgileniyorum.
Yoksa şirket o yatırımı yapmış bu yatırımı yapmış bize bir fayda sağlamıyor, örneğin Anadolu holdingde ,anadolu yakası gebze tarafında bir veri merkezi kurdu ,bize bir faydası varmı ? ordan hosting yada server almak bile mümkün değil.
İşallah radore data centera yapılan bu yatırımın bize ileride faydası olur.
Ama şunu kesin biliyorum, yurtdışında vps sağlayan büyük birkaç firma ,Türkiyede harıl harıl datacenter ve uygun fiyatlı hat arıyor, eğer dediğiniz yatırımlar bukadar büyük ise, muhtemelen, bu yatırımın kaymağını yabancılar yer.
Örneğin siz, Türkiye'ye digital ocean tarzı vps ,server ,node veren firmalar girdiğinde, küçük hosting satan ,yada vps satan firmalara radore avantaj sağlıyacakmı ?
Bence yabancı firmalar kaymağı yer biz bakarız.
Olayı hemen yabancı yatırımcılara getirmek pek doğru değil.
İş grubunun zaten kendi verimerkezi ve bu konularla ilgili kendi hizmet ağı mevcut ancak bu hizmetler kendi şirket gruplarına bağlı networkler ve diğer büyük kurumsal müşteriler için sunulan hizmetleri içeriyor, sunucu kiralamak isteyen bireysel bir kullanıcı gidipte işnet verimerkezinden elini kolunu sallayarak hizmet alamaz, hem fiyatları fahiş hemde kurumsal çalışıyorlar.
Radoreden pay satın alma amaçları benim şahsi fikrimce Türkiyedeki verimerkezi hizmetlerinin bireysel kişiler ve ufak kurumsal kobiler tarafındaki durumunu analiz etmek, ileriye dönük bu müşteri potansiyeli için neler yapılabilir, bunların tespiti yapmak.