Bu gelişmelerden haberim yok ,ama bundan sonra daha yakından takip edeceğim.
Ben daha çok son kullanıcıya yani web sitesi sahibine ne kazandırıyor işin o tarafı ile ilgileniyorum.
Yoksa şirket o yatırımı yapmış bu yatırımı yapmış bize bir fayda sağlamıyor, örneğin Anadolu holdingde ,anadolu yakası gebze tarafında bir veri merkezi kurdu ,bize bir faydası varmı ? ordan hosting yada server almak bile mümkün değil.
İşallah radore data centera yapılan bu yatırımın bize ileride faydası olur.
Ama şunu kesin biliyorum, yurtdışında vps sağlayan büyük birkaç firma ,Türkiyede harıl harıl datacenter ve uygun fiyatlı hat arıyor, eğer dediğiniz yatırımlar bukadar büyük ise, muhtemelen, bu yatırımın kaymağını yabancılar yer.
Örneğin siz, Türkiye'ye digital ocean tarzı vps ,server ,node veren firmalar girdiğinde, küçük hosting satan ,yada vps satan firmalara radore avantaj sağlıyacakmı ?
Bence yabancı firmalar kaymağı yer biz bakarız.