@abcgrup;

Herkes hakkettiği gibi yaşar lafı bence çok doğru hocam.Biz böyleyiz ve bunu hakediyoruz ki bu şekilde yaşıyoruz.O çalışmak zor gelen arkadaşınıza tavsiyem biraz çalışsın bari bir köy yerinde arsa alsın evini yapsın tarlasına eksin domatesini,biberini,meyvesini bir de inek,tavuk,koyun alsın ucuza yaşasın çalışmadan yan gelip yatarak.Eğer ki hem elinde telefon,internet,araba isteyip hemde çalışmak istemiyorsa o zaman çok bekler demek düşer bize.

Şükür mevzusu bizim ülkemizde dediğiniz gibi elindekinin değerini bil otur oturduğun yere şeklinde kullanılıyor.Halbuki bana göre şükür şudur;

Şartlarına şikayet eden ama daha iyisi için emek göstermeden ağlayan insanlar içindir şükür.Atıyorum adam daha iyi şartlara gelmek için çalışıp,çabalıyorsa ben böyle böyle olacağım şöyle bir şirket kuracağım ölene kadar emekli olmaya çalışacağıma gezip,tozup,çoluğum çocuğum ile rahat hayat yaşayacağım diyorsa ona haline şükret denmez.Fakat baba parasıyla yiyip içen bir şeylere mızmızlananlara veya tembellik yapıp hiç bir şey yapmadan bir şey isteyenlere denir.(Banada denir misal )

İşte medya denilen varlık dediğiniz gibi iyi bir yola teşvik etmek yerine mala,mülke,şan,şöhrete iteliyor.Bugün Ali Ağaoğlu trilyon sahibiyse o iş makinalarını yapan,tasarlayan inşaat mühendisleri sayesinde,o projeleri gerçekleştiren mimarlar,işçiler sayesinde ama onları gösteriyorlar mı?Hayır.

Herifler dev gibi kamyon üretiyor 200 ton taşıma kapasiteli bizim mühendislerimiz,ülkemiz neden yapamasın.Evet çok gerideyiz ama aşılamayacak şeyler değil.Keşke zengin iş adamları ücretsiz eğitim veren ilgili gençleri özel yetenek sınavları ile alan üniversite,kurum sayılarını arttırsa.2-3 üniversite var ilgii,alakaya göre yaptıkları yarışmalar ile öğrencil alan.