Şidmi iki farklı görüş var.
1. Word Exel bilip devlet dairelerinde çalışırım ya da özelde 1-1,5k maaş ile lise mezunlarının işini yaparım diyenler,
2. Farklı düşünceler ve imkanlarla yapılmamışı yada az yapılmışı tercih ederim diyenler.

Benim kaldığım derslerle beraber 11-12 tane dersim var bu sene Robotik gurubunda aktifim. Arduino sahibi oldum ve onlarla uğraşıyorum. İngilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum. ( bayramdan sonra başlıyor)

Yani okuldaki imkanların yanı sıra sizin yaratabileceğiniz imkanlar büyük rol oynuyor. Yazılım biliyorsanız; bunu donanımla birleştirerek farklılık yaratın. En basitinden eğlence olsun diye cizgi takip eden robot yapın. Labirent çözen, veya helikopter yapın. Yapmaya çalışın.

Bu şekilde sıfatınızın hakkını verebilir ve farklılık yaratabilirsiniz. XX.xxx haneli ücretlerle çalışan mühendis tanıdıklarım var. Öylede Evrensel bir firmada değil hani..

Üniversite sonda bulunan robotik grubunun kaptanı kendi şirketi ile basit düzeyde elektronik işler alıyor ve okurkan güzel mevla da para kazanabiliyor.

Umarım düşünce tarzınızda azda olsa yön verebilmişimdir.