bir logoyu ele alırken anlamını falan geçtim, en çok dikkat edilmesi gereken şey; genişliğini 2cm'e getirince alacağı şekildir. "Turkey" yazan kısımda toplam 307 parça var. Bunu yapan kişi hangi üniversitede eğitim görmüş ya da görmüş mü?

en basidinden bunu mesela t-shirtlere folyo kes olarak bastıracaksın, nasıl bastırmayı düşünüyorlar? beyaz transfer gibi adi bir baskı yöntemi ile mi? ne bileyim buna bölgesel lak yaptırmaya kalksan matbaacı seni levye ile kovalar. ajandaya lazer ile kazısan makina kafayı yer. bunu yapanlar başka bir evrende başka bir baskı sistemi ile çalışıyorlar sanırım.

baskıyı geçtim hangi sanat akımından esinlenilmiş? anlatmaya çalıştığı nedir? Türkiye'nin özgüven simgesi demişler. bence özgüven patlaması yaşıyorlar. bende yarattığı algı dantel deseni, hani TV'nin üstüne dantel koyarız ya biz ordan mı esinlenmişler acaba.

gel gelelim kimlerden görüş almışlar?

Alıntı
Yeni logo ve sloganın, Türkiye'nin 'özgüven simgesi' çıkışıyla tasarlandığı öğrenildi. Tasarım üzerinde uzun soluklu bir çalışma yapıldığı, işadamlarından reklam ajanslarına, ihracatçılardan siyasetçilere, sivil toplum örgütlerinden vatandaşlara geniş bir yelpazede görüşler alındığı ifade edildi.
işadamları, ihracatçılar, siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar ile çok güzel bir logo yapmışsınız bravo. reklam ajanslarını özellikle yazmadım, bu logoya onay veren reklam ajanslarının ifşa edilmesi gerekir.