Kusura bakmayın ama dinle böyle şeyleri bağdaştırmak bence lüzumsuz olur. Cahil insan her zaman cahil kalmayı yeğler. Bir insanın içince araştırma ruhu yoksa çeşitli bahanelere bunu yorabilirsiniz ama doğru bir tespit elde edilemez. Şimdi baştakileri eleştirelim zaten bu hakkımız ama unutmayın onlar başka diyarlardan gelmedi bu ülkeye.
Yeni nesil daha bilinçli daha azimli ama en büyük hatamız yine bahanelere sığınmak. Bu insanlar eskidi desek yeridir, bizler teknoloji ile büyüdük, ben 80 ler kuşağında yaşadım bir kitap alacak parayı bile bulamazdık. 2000 tl biriktirip kitapçıya gidip bilimsel bir konuyu içeren kitap satın alınca kitapçı yüzüme tuhaf tuhaf bakardı. Yinemi kitap okuyorsun diyen arkadaşlarım şimdi entel entel romanlar okuyor. Suç bulmak yerine, siyasal yorumlar yapmak yerine ben ne yapabiliyorum, ne yapabilirim sorularını kendimize sormalıyız.
Şimdi memleketin yarısı özgürlükçü yarısı dinamik değil mi, o halde geleceği siz kuracaksınız ben değil. Ama bakıyorum çözüm üretmek yerine hep bir kusur bulma hep çaresizlik. Doğru çaresizlik her zaman her devirde mevcut, ama kendi yaşamımla şimdiki gençleri kıyaslıyorum da inanın çok şeye sahipsiniz lakin bunların kıymetini bilemiyorsunuz çünkü ülkeyi eski zamanla mukayese etmek yerine hep batı ile ölçmeye çalışılıyor. Atatürk'ün dediği gibi gelecek yeni nesillerin elindedir. Ama üniversitelere bakıyorum okul mu okuyorlar yoksa eskilere özenip sağ sol kavgası mı yapılıyor anlamak çok zor. Gençlerde bir oyuna sürükleniyor, eleştiri dediğin yapıcı olur ama hep kırmak bölmek üstünden çalışmalara devam ediyor.
Aklımdakileri tam anlatamadım, şöyle bir örnek vereyim. Siz Atatürk'ün yerinde olsaydınız hatta aynı kişi olsaydınız bugün Türkiye olur muydu? Olmazdı çünkü o zor koşullarda Atatürk hiç bir bahaneye sığınmadan sadece ileriye odaklandı, kendi hayatını yaşamasa bile geleceğimizin temelleri o günden atıldı. Atatürk sadece görevini yaptı, ne para ne şan şöhret peşinde koştu. Peki bizleri tüketici toplumu yapan, beyinlerimizin düşünme yetisini kayıp ettirenler, bizleri kullananlar kimler acaba baştakiler mi. Yoksa batılılar mı. Atatürk batılı yaşamı ülkemize getirmedi, daha iyi bir sistemi yapılandırdı. Kopya çekmedi sadece örnek aldı. Peki bizler nasıl anladık bu durumu, batıya özenelim onların yaptıklarını yapalım, onlar gibi yaşamayı sürdürelim.
Tamamen klonlaşmış bir hayat yaşıyoruz. İşte bu noktada "bizden mucit çıkmaz" sözü doğrudur , hatalı ve eksik söylenmiş bir söz olsa da kısacası özümüzü kayıp ettik. Eleştireceksem en başta kendimi eleştiririm sonra seni sonra forumda ki arkadaşları, çünkü sesimi duyurabileceğim en kolay ve beni bağlayan muhatabımdır. Bahanelere sığınmak bir kenara yaptığımız, egomuzu tatmin etmekten ibaret bir hal almaya başladı.