evet enterprise ssd ler gerçekten el yakıyor. Bu nedenle acaba raid yaparak enterprise ın güvenliğini sağlayabilir miyiz sorusu akıllara geliyor.
samsung un 840 pro serisi 5 yıl garantili diye biliyorum ve mlc kullanıyor. yenilerdede 850 pro duyuruldu ve sanırım katmanlı yapısı nedeniyle 10 yıl gibi bir garanti süresi var.
ssd yi serverda kullanmanın riski günden güne düşecek gibi.
256gb lık samsung prolardan 10 adediyle raid 1 0 yapmak acaba ne derece doğru olur. ssd lerin elektrik kesintilerindeki kötü performansları insanı yıldırmıyor da değil.
benim tek sıkıntım normal disklerdeki raid güvenliği ssd ler içinde geçerli mi ? , değil mi?
serverlerdaki en yavaş bileşen diskler olduğuna göre ssd nin sisteme katacağı fayda da yadsınamaz bir taraftan.
Bir şekilde yedek sistemini sağlam kurarak ssd lerden faydalanmak lazım. Sanırım en düğrusu bu. Birazda eskisine göre server ı daha fazla takip etmek gerekiyor.
Tavsiyem çok bütçeniz yoksa, SOFTWARE RAID 1 ile Desktop SSD + Gunluk Local bekanik diske yedekleme, haftalık farklı lokasyona yedekleme.
Bu şekilde çalışırken SSD ömürünü uzatmak açısından, Diskte kullandığınız veri 50GB-100GB arası ise, 250GB SSD alın. Boş alan miktarı SSD diskin ömürünü etkiler.