LionhearT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cevaplarınız için teşekkürler artık havuzda alıştırcam kendimi
Hemşerim havuzla deniz arasında büyük fark var. Havuzda yüzerken bir nevi daha rahat olacaksın ayağım yere değecek mantığıyla, denize geçince yine benzer problem olacak. Onun için tatilde aşman için birkaç kendimden yaptığım ve başarılı olduğum durumları söyleyeceğim;

Bende havuzda yüzebiliyordum, denizde çekiniyordum, yüzme bilen 1-2 arkadaşınla veya tanıdığınla denize git. Öncelikle kendini suyun üzerinde rahatlıkla durabileceğin şekilde alıştır. Sırt üstü durmak olabilir bunda. Sonrasında ayağının değmeyeceği şekilde bir arkadaşın mesela 2,5 metre derinlikte olan bir uzaklıkta dursun, nasıl yüzdüğünü bilmiyorum ama mesela kulaç atarak arkadaşına doğru git sonrasında hiç durmadan bir hilal çizer gibi geri kıyıya doğru git. Bunu denediğinde kendine güvenin gelecek, arkadaşının orda olması aksi bir durum olursa seni biraz olsun kenara ittiğinde senin ayağın değecek olması. Sırt üstü durmayı da öğrendiğin için 1-2 alıştırmadan sonra arkadaşının yanına gidince ayaklarını çek yukarı doğru ve sırt üstü dur dinlen. Tuzlu suyun seni kaldıracağını unutma, hatta inanmazsan denizin içinde kumun üzerine oturmayı dene nefesini alıp, oturamayacağını görürsün (normal bir şekilde olursa).

Rahat ol, dubalar için erken