Sporweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Estafrullah bu baltalama değil, bir görüş.
Ben net cevap vereyim, 43 yaşındayım, 30 yaşımdan beri profesyonel kariyerimde elde ettiğim gelirlerle daire satın alıyorum. (Kafaya koydum 50den sonra çalışmayacağım. Rant geliri ile yaşayacağım.)

Şu an 5 dairem var, sadece 1i kat irtifaklı tapu. Diğerlerinin tamamı arsa tapuludur. Zaten İstanbul'da Kuştepe, Çağlayan, Mecidiyeköy, Gülbağ semtlerinin %80i arsa tapuludur.

Arsa tapusunun tek zorlugu satarken (benim ki gibi ucuz olanların değil, 3+1lerin falan) alıcı kredi kullanamadığından satışı zor olur. 3+1 bir arsa tapulu eve 300.000 lira nakit bastıracak delikanlı pek kolay çıkmaz.

Benimki gibi stüdyo 80 90 binlik, veya 1+1 110-130 bin liralarda şu anda olan evlerde bu risk te yok, sonuçta ev alıyor alan kişi illa ki bir köşesinde en az 40 50 bin lirası olması lazım. Cebinde 3 bin lira ile ev bakacak hali yok.
Söylediklerinize katılmakla beraber, şunu da ekleyeyim. Arsa tapusunda hangi dairenin size ait olduğu yaz(a)maz. Siz, o arsanın hissesine ortak olursunuz. Elinizde, 3. kat, 6. numara dairenin anahtarı vardır ama o dairenin gerçekten size ait olduğuna dair yasal bir dayanak yoktur. Benim risk olarak gördüğüm yegane konu bu.

Tabii, İstanbul'da bir çok daire arsa tapulu. Bu tercih meselesi.