Bedelli Askerlik Çıksaydı Dekontu Burada Bazılarının Gözüne Kapak Gibi Sokacaktım..
Parasıyla Değil mi Arkadaş Sizene ??? Sizi Ne İlgilendiriyor ?
Askerliği Çok Seviyordunuz da Neden Orada Kalmadınız ?
Param Var Pulum Var Sizene Çıksın Yatıracağım Parasını... İşim Gücüm Var Ben Askere Gidince Benim İş Tehlikeye Giriyor Kim Verecek Benim Bu Kaybımı Çok Bilmiş Silahşörler ?
....
benim askerlik süresince kaybım 110k tl. bakın bahaneler ürettikce dahada düşüyorsunuz.
Adam gibi konuş , alamancı adam ol . Önce ülkene gel sonra beni eleştir . uzakdan bla bla bla . Aklım onca şeye 19 yaşında girdi. sizin gibi arkamı aileme verererek biyerlere gelmedim. Sıfırdan başladım. Kusura bakmayın , patates soymak için herşeyimi kaybedemem. Biz askerlik yerine , daha düzenli bir sistem olsun diyoruz . örneğin 45 gün . Silah eğitimi , plan okuma ve acil durumlarda görevler. Komutan cipiyle yanımda gezicek ben sabaha kadar koşucam.
Taptığın adamların oğulları bile askere gitmemiş , gelmiş burda bana saldırıyorsun. artık sınırlarıda zorluyorsunuz. Sınırınızı bilin bence. Kimse size bu hakkı vermiyor.
Sana göre köpek boş olabilir , bana göre çok önemli. 5 yıldır baktığım hayvana sokağa mı atayım ? Bu kadar mı insanlığınızı kaybettiniz ?
Köpek otelleri günlük 20 Lira , versin bana tüm ihtiyaçlarımı gidip 6 ay devletim için patates soyarım.
1 alamancı değilim.
2 taptığım adam kimmiş benim ?
askerliğini yap gel ondan sonra adamlıktan bahserederiz seninle hanım evladı
ben son şehidimi d.bakırda verdim.(eniştem) ya nasıl bedelli yaparım ya ? bayramda mezarına hangi yüzle giderim ? ablamın yüzüne nasıl bakarım ? en önemlisi insan içine nasıl çıkarım. ya konu açılırda sorarlarsa askerliğini nerde yaptın diye ? ne cevap veririm ?
SERT KONUŞUYORSAM K.BAKMAYIN. ADANADA ASKERLİĞİNİ YAPMAYANA ADAM DEMEZLER. BÖYLE GÖRDÜK. BİZE TERS.