bizim owncloud çözümü patladı.
şöyle ki 3-4 kişinin kurcalaması gereken ortak bir dosya var. bu 4 kişi ortak dosyayı kendi bilgisayarındaki cloud driver klasöründen açıp kendiyle alakalı kısımları değiştirmeye başladı diyelim dosya bizde açıkken bu esnada diğer elemanlardan birisi dosyayı güncelleyip kapatırsa dosyanın en son güncel hali bizim bilgisayara gelmiyor. daha doğrusu geliyor ama o anda dosya ekranda açık olduğu için client dosyayı yeni sürümüyle güncelleyemiyor. güncelleyemeyince klasör içine temp dosyası gibi bir artık dosya oluşturuyor. biz dosyayı kapattığımızda senkron versiyonu karıştığı için dosya güncellemeleri patlıyor.
bu arada aynı problem google drive üzerinde de oluşuyor. google drive bu şekilde update edilmeye çalışılan dosyanın versiyonunu silinmişlere atıyor
şu an biz o ortak dosya için ufak bir mysql + php panel kodlaması ile sorunu çözebileceğimize kanaat getirdik başka yolu yok.
yani bizim owncloud çözümü aynı dosyayı aynı anda kurcalaması muhtemel birden fazla kişinin olacağı durumlarda işe yaramıyor.
hee kişisel ihtiyaç için derseniz iyi bir çözüm ama bence google drive, dropbox, one drive varken gereksiz uğraş.
Hocam sadece sizin değil benimde owncloud işi patladı

Benim owncloud un patlama nedeni dosya boyutlarımın hatırı sayılı derecede artmış olması ve sunucuların harddisk kapasitelerinin yetersiz olması yada yeterli olması durumundada sunucu fiyatlarının yüksek olması kısacası güm
Saymış olduğunuz servisler kişiselde olsa inanın bana yetmiyor ve güvenli bir ortam sağladıklarınıda düşünmüyorum. Şuan 2 adet mega.co.nz,1 One drive,1 google drive,1 yandex disk, 1 dropbox kullanıyorum, yetmiyor arkadaş

(Çok kişisel verilerim buralarda değil hack saldırılarından nasibimi almamak için ama yinede o dosyaların oralarda bulunmaması gerek servis sağlayıcının merhametine kalmamalı.)
Owncloud işi tutmayınca yine arayışa geçtim ve bu sefer çözümü buldum çok şükür

; Eve küçük çaplı bir NAS istasyonu kurmaya karar verdim.O servislere vereceğim ücret ile NAS istasyonunun maliyeti hemen hemen çıkarıyor hemde daha güvenli olduğunu düşünüyorum.NAS istasyonunu internetede bağladımı alsana fişinin elinde olduğu bulut sistemi