Paravan sistemini çoğu kişi yanlış anlıyor. Paravan demek ana siteye link kasmak için açılmış uyduruk, çok da önemli görülmeyen, üzerinde fazla durulmayan şey değildir. Aç bir paravan 4-5 içerik gir sonra kendi haline bırak. Birçok kişinin paravandan anladığı budur. Oysa bu tamamen yanlıştır.
Güçlü bir network için kurulacak siteler ücretli de olabilir, ücretsiz de. Dediğiniz gibi önemli olan bu sitelere ana siteye gösterdiğimiz özeni göstermektir. Bana kalırsa kurulacak networkte ana sitenin altında 3-5 com domain ve onun altına ücretsiz servisler kurulmalıdır. Domainin siz de olması kontrolün de %100 sizde olması anlamına gelir. İstediğin gibi evirir çevirirsin. Yoksa güç açısından belki de bazıları hiç bir zaman bloggerdan alacağınız faydayı sağlamayabilir. Bu da başka mesele. Benim bakış açım bu şekilde.
Ancak esas sorun büyük bir networke içerik sağlama sorunudur. Bu da büyük ölçüde zaman ve para gerektirir. Bazı yöntemlerle bu biraz daha kolaylaştırılabilir. Ama ne olursa olsun, ileriye dönük bir şeyler yapmak istiyorsanız böyle bir networkü küçük ya da büyük mutlaka kurmalısınız.
Selam, yaklaşık 4 aydır hitli sitelerin çıkmasına yardımcı olan paravanlarımda kullandığım bilgilere dayanarak vermiş olduğunuz tezin tam tersini uyguladığımı söylemek isterim.
Öncelikle belirli bir içeriğe sahip olmayan hiç bir sitem için çalışmalar yapmam, daha sonra belli bir duruma geldikten sonra, 4 ile 5 arası paravan bloglara 3 tane 150~300 kelimelik bir makale yayınlarım, bu makalelerde herhangi bir link olmaz.
3 Gün beklerim ve google'nın bu paravan bloglar içerisinde ki yazı ve etkiletleri almasını sağlarım. Bunu pingleme, imleme servisleri ile dahada hızlandırabilirsiniz.
4. Gün tekrar aynı bloglara aynı kelimede yeni bir tanıtım yazısı ile ana siteme link çıkışı sağlarım.
Sonuç olarak ; Belli başlı yapılan diğer linkleme ve seo çalışmaları ile 1 Ayda bir siteden para kazanılır hale gelmesini sağlayabilmekteyim. Farklı sektörlerde deneyim sahibi oldum yaklaşık 3 sektör üçündede güzel dönüşümler aldım.
Dediğiniz bir nevi doğru olsa da, bu yazınızdan sonra bazı arkadaşlar ana siteden çok paravanlara yoğunlaşıyorlar. Oysa ki paravan dediğimiz şey, zaten altta ki beslemedir. Süreklilik ve güncellik istemezler, onlar sabit bir temel kolonu gibidirler, yok olmadıkları sürece üst zeminin sağlam olmasını sağlarlar. Bir de böyle deneyin derim
İyi forumlar herkese.