Daha önceden sizlere
En Kaliteli Paravan Bloglar konumu açmıştım. Bu konuya buradan ulaşabilirsiniz.
https://www.r10.net/google-optimizasy...ervisleri.html
Öncelikle şunu belirteyim, Seo uzmanı filan değilim. Zaten Seo uzmanı diye birşey de yoktur benim için. Bir şeyin uzmanı olmak o işi kusursuz yapmaktır. Google öyle bir sistem ki, buna asla izin vermez. Sadece Seo'yu iyi uygulayabilen kişiler vardır. (Eğer domaininizi 1 yıl değilde 3 yıllık alıyorsanız sizde belli bir dalda seoyu iyi uygulayan kişi olmuşsunuzdur) Belki şu an Türkiye'de Seo'yu en iyi uygulayan kişi, seneye dibe çakılabilir. Google son yıllarda doğallığa önem verdiği için bir günü, diğer gününü tutmuyor. 2 sene önce Seo uzmanıyım diye geçinenlerin, şimdi bu işleri bıraktığına şahit oldum. Tabii yüzlerce kişininde sitelerini mahvederek

İşini dürüst ve düzgün bir şekilde yapan arkadaşlara saygım sonsuz, zaten o arkadaşlar halen forumda işlerini düzgün şekilde yapmaktadırlar.
Konuyu fazla saptırmadan bu paravan blog olayına dönelim. Bilinçsizce yapılan paravan bloglar sitemize maalesef zarar veriyor. Örnek veriyorum; Sitemize konu ekliyoruz ve konu özetini paravan blog da yayınlayıp link çıkıyoruz. Bu tamamen yanlış. Bunu imleme sitelerinde yapın ama paravan bloglarınızda yapmayın. Bloğunuz çöp olur ve hiçbir fayda alamazsınız.
Paravan bloğa 2 adet 200 kelime makale girip 3. makaleden kendi sayfanıza link çıkmanız ise bir nevi iş yapar. Ne yalan söyleyim bunu birçok kişi yapıyor ve işe yaramadığını söyleyemem. Ama yine de benim için doğru olan sistem bu değil. Bu sistemle 20. sırada olan konunuz belki 15'e çıkacaktır ama 1. sıraya getirmez.
Ancak paravan bloglardan çok iyi destek almak, backlink kazanmak istiyorum diyorsanız tek yol, paravan bloğunuza ana siteniz kadar değer vermeniz.
Şimdi soruyorum size, sitenize tanıtım yazısı alırken karşı sitenin Alexa değerlerini, backlink sayısını, özgün içerikli olup olmadığını ve index sayısını listelemiyor musunuz? Eğer bunlara dikkat etmiyorsanız, tanıtım yazılarınızda riske giriyorsunuz demektir. Eğer inceliyorsanız doğru olanı yapıyorsunuz.
Hiç kimse özgün olmayan, alexa değerleri çok kötü olan ve 0 backlinki görünen sitelerden tanıtım yazısı almaz. İşte olay burda başlıyor. Paravan sitelerinizi de bir tanıtım yazısı alacağınız site olarak görmeniz lazım. O zaman başarıya ulaşırsınız ve güncellemelerden alnınızın akıyla çıkarsınız.
Başarılı Paravan Blog İçin
- 50 tane özgün makale yazın. En az 150 kelime.
- Bu makaleleri imleyin, sosyal medya da paylaşın. Face, Twit, Google Plus ve Tumblr.
- Paravan sitenizi ücretsiz dizinlere ve forumlara manuel ekleyin. Öyle 50 dizin, 100 forum şeklinde değil. Mesela buna izin veren r10, donanımhaber ve diğer webmaster forumlarında tanıtabilirsiniz.
- 3 ay içerisinde link çıkışı yapmayın.
Yukarıdaki işlemleri yaptığınızda paravan bloğunuzun zaten belli başlı hiti olacaktır. Örnek veriyorum 200-300 tekil hit olsa, tabii bu kategoriye göre değişir. Hem hitli bir paravan sahibi hem de ana sitenize link çıkabileceğiniz güçlü bir paravan siteniz olur.
50 konuda sonra tanıtım yazısı şeklinde link aldınız ve sonrasında yine 10 konu ekleyip yine başka bir konunuza link alın.
Şimdi bazı arkadaşlar diyecek, 50 konu oraya yazana kadar kendi siteme yazarım. Evet bu da doğru, zamanı olmayanlar spin yapabilirler ama bu da her zaman risktir. Yine de hiç yapmamaktan iyidir tabi.
Not; Sizlerde görüşlerinizi belirtebilirsiniz, ben hiçbir zaman %100 haklı olduğumu savunmam. Savunsam zaten şu an aylık 10k üzeri kazanırdım. Maalesef 1-2k arasında kazanabiliyorum. 10 yıldır bu sektörde olan birine göre çok az, ama Allah bereket versin. 10 yıldır bir şekilde hayatımızı sürdürebiliyoruz Google sayesinde