Merhabalar Arkadaşlar,

Yıllardır wp sitelerimde All in Seo kullandım ama All in seo nunda xml harita oluşturucusu basit ve işe yaramıyor gibime geliyor bu yüzden de Better WordPress XML Sitemaps eklentisini kurdum ayarları baya karışık geldi bana. Better WordPress XML Sitemaps eklentisinin ayarları hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar varmı acaba? Açıklayıcı bir kaynak bulamadım malesef

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Edit:

Eklentinin ekran görüntüleri ile adım adım kendi kurcaladığım kadarı ile yazayım istedim. Bilgi sahibi arkadaşlarda varsa konu altına yazarlarsa sevinirim. Eklentiyi kurduğum gibi bıraktım aşağıdaki ayarlar default halidir hiçbir değişiklik yapmadım yani kurulumla gelen ayarlardır aşağıdakiler:

1- Aşağıdaki ayarlarda etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak istediğiniz özelliklere tıklamanız yeterli

2- Burada Item Limits kısmında anladığım kadarı ile haritası oluşturulacak sayfaların limitini belirliyebiliyosunuz maximum 50.000 sayfa kaydedebiliyosunuz.
Default values kısmında öncelik ayarları yapıyosunuz daha önce xml haritası kullandıysanız anlamıştırsınız zaten bu kısmı
Look and Fell kısmını bende çözemedim bilen arkadaşlar bu konuda bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

3- Virtual robots.txt kısmında takıldım sitenin ana dizininde böyle bir dosya yok fakat ekran görüntüsünde de gördüğünüz gibi virtual robots.txt linki mevcut buna tıklayın domainadi.com/robots.txt adında bir robots.txt dosyası açıyor zaten adından da anlaşılacağı üzere sanal robots.txt dosyası bu ama tam bilmediğim için belkide manuel olarak bizimde ana dizinde oluşturmamız gereklidir gene burada bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

Ping search engines kısmı anlaşılacağı üzere ping atılacak arama motorlarını seçiyorsunuz ve ping atılmasını istemediğiniz sayfaları seçiyosunuz.

Caching kısmını çözemedim bilen arkadaşlar bu kısımda da yardımcı olurlarsa sevinirim

4- Sitemap modules ve Sitemap log & debug kısmında da bilgili arkadaşlar açıklarlarsa sevinrim.

5- Bu kısım komple muamma

6- Burada hataları listeliyo gene çözemediğim bir yer

Eklentiyi henüz dün kurdum bi kaç saat kurcalama fırsatım oldu gördüğüm kadarını yukarıya yazdım. Anladığım kadarı ile hiç bir ayarda yapmadan haritayı kullanabilirsiniz fakat detaylarını bilmek faydamıza olacaktır.

Bu arada nette bulduğum ingilizce bir kaynak: http://tidyrepo.com/bwp-google-xml-sitemaps/