Herkese teker teker cevap yazmayacagim.
Konuyu bireysellestirmek istemiyorum.
Ancak genel olarak söyleyebilecegim seyler var.

Su mesajlari bastan sonra bir okuyun, ne demek istedigimi anlayacaksiniz.
1- Tartismayi bilmiyoruz.
Konunun basligindan tutun, icerigine, birbirinden farkli görüslerdeki insanlarin fikirlerini beyan ederken kullandigi üsluba kadar her ayrinti rezalet.
Birbirimize hakaret etmeden, kavga etmeden tartisabilmeyi ögrenmeliyiz.
Ben sizinle haftalarca burada yazisirim, farkli fikirlerde olabiliriz, ikna etmeye calisirim ve sizin yazdiginiz her mesaji da ikna olabilecek sekilde okurum. Önemli olan dogruyu bulabilmekse eger dogrunun nereden, kimden geldiginin önemi yok.

2- Arastirmayi bilmiyoruz.
Agac kesme konusunda bu kadar mesaj yazilmis, herhangi biri bilimsel bir deger tasimiyor, "ben surada gördüm böyle, o internette görmüs böyle" diye baslayan metinlerin hepsi anlamsiz. Bu islerde istatistik konusur, bilim konusur.

Cok basit bir arastirmayla ulastigim sonuclar söyle:
1973 yilinda 20.199.296 ha Orman varmis yani Ülke genelinin %26,1i
2004 yilinda 20.763.248 ha Orman varmis yani Ülke genelinin %27,2 si
2012 yilinda 21.678.134 ha Orman varmis yani Ülke genelinin %27,6 si
(özellikle 1973 yilindan da bir tarih aldim ki konu herhangi bir hükümet dönemi veya siyasi partiyle ilisiklendirilmesin.)

Yani 1973 yilindan beri yapilan köprü,yol,insaat vs. tüm yapilar bizim ormanlarimizdan birsey alip götürmemis. Dolayisiyla surada su kadar agac kesildi falan bos. Bu rakamlari uydurmadim, biraz arastiran herkes bulabilir.

Buradan cikartacagimiz sonuc su: Durum Fotograflarda korkunc görünebilir ancak gercekte öyle degil. Siz yine de daha fazla agac dikmeye calisin ve belediyeler de mümkün oldugunda agac kesmeden insaat yapmaya calissin. Ancak bu ikisi de devam etmeli.

Istatistiksel veriler icin kullanilan kaynak: Orman Genel Müdürlüğü Web Sitesi
http://web.ogm.gov.tr/Resimler/sanal...arligi2012.pdf

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:46:55 -->-> Daha önceki mesaj 17:43:56 --

iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cok yanlis bakiyorsunuz olaya. Kolndeki kopruler ile Istanbul koprulerini karsilastrmaniz bile bastan basa bir hata.

Ben Budapeste'de yasiyorum herhalde en cok kopru burda vardir ama gidip Istanbul ile karsiastirmam. Anlmasiz olur mantksiz olur. Iki yaka arasindaki fark, Koln'deki tum kpruleri birlestirseniz kapanmaz.
Hangi acidan karsilastirilmaz?
Ben Nüfus,nüfusun sehre dagilimi, nüfusun ihtiyac duyacagi trafik ve köprü sayisi acisindan degerlendirme yapilabilecegine eminim.

Siz hangi kriterler ile karsilastirma yapmak istediniz de öyle bir sonuca ulastiniz?