_ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana tek birşey sorayım;

Babası vefat etmiş olup da, sadece kendisi ve birtek annesi kalan bir FAKİR çocuğu 12 ay askere gittiğinde onun ANNESİNE kim bakacak?

O adamın 17 Bin TL'si yok diye ANNESİ aç mı kalsın? Sokakta mı yaşasın? Sen köpek düşünüyorsun ama onlar VATAN düşünüyor.

Ben askere gittiğimde Er maaşı 17 TL'ydi. Bu 17 TL ile 1 ay geçiren asker arkadaşlarım vardı benim! Sen kalkmışsın nelerden bahsediyorsun. 15 Ay askerlik yaptım, bir 15 daha çağırsalar yine yaparım. Bir çok insan diyor ki işte gereksiz bilmem ne. Oraya gitmeden bunu bilemezsiniz. Askerliğin ne kadar gerekli olduğunu oraya gelince anlarsınız.

Ayrıca;
Yukarıda saydığın devlet kredisi haricindeki herşey senin zevk ve lüksüne giden paralar.
kendi ağzınızla kendiniz bu askerlik sisteminin saçma olduğunu söylüyorsunuz
İşte sorunu ne güzel anlamışınız ;

Babası vefat etmiş olup da, sadece kendisi ve birtek annesi kalan bir FAKİR çocuğu 12 ay askere gittiğinde onun ANNESİNE kim bakacak?

İşte devlet bu yüzden buna çözüm bulmalı . Benim param var bedelli , onun parası yok annesi hastalansın demek çok saçma . Sistem bize parayla yaptırmak , onun annesini ölüme terk etmek istiyorsa bu sistemin hatası beyefendi.

Adam askerlik düşünmüyor , adam mecbur gidiyor !

İnsanların ihtiyaçları size göre lüks olabilir. Bana göre ihtiyaçtır.