Öncelikli olarak bir arkadaşım vasıtasıyla bu forum'u gördüm. Çok başarılı. Emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Mükemmel bir fikir birliği oluşmuş.
Sonrasında da aşağıda detaylıca açıkladıgım siteyi yapabilecek bir arkadaşla ayağa kaldırmak istiyorum.
Site bayilere hizmet verecek detaylı bir bayi portalı olarak planlanmıştır.Bu platformda TR ve yurtdışındaki bayilere yönelik sorgulamalar, kilit açma rehberleri,satış platformları, ürünv e hizmet satışları, reklam platformları, cihaz satışları ve blog tarafı olacaktır.
Yurtdışında bazı sitelerden örnekler var. Ancak Türkiye'deki bazı bileşen ve değişkenlere göre farklı eklentiler de olacak sadece. Hepsi bu.
Neler olacak peki burada;
Bayilere göre indirim oranları olacak. Manuel veya yaptığı alışverişe göre indirim oranları güncellenebilmeli.
Bayi yaptığı toplam harcamayı toplam bakiyeyi ve ödeme bilgilerinin hepsini görebilmeli. Gelen ve giden ayrı ayrı ve detaylı.
Kredili sistemle önceden ödemelerini bayiler yapacak, anında kredileri yüklenecek. (Buradaki ödeme platformları ve kredi girişleri manuel yapılacak) ürün veya hizmet satın alacak, bayiye indirim oranlarına göre ürünlerini anında alabilecek; kargo süresi, teslimat süresi, durumu gibi siparişiyle ilgili detaylı bilgiler yer alacak. Bayinin aldığı ürünün yanında bir sonraki indirim oranına yükselirse ödeyeceği düşük tutarda görünecek.
Bayi indirim oranına göre ücretli veya ücretsiz sorgulamalar yapabilecek.
Bunların hepsini manuel olarakta girebiliriz yazılımla da yapılabilir. (Yazılımcının kabiliyetine bağlı). Bu sorgulamalar ayrı ayrı olup, en altta hepsinin bulunduğu bir sorgulama alanı da olmalı.
İmei sorgulaması yaptığında farklı yerlerden bilgileri getirebilmeli. Önce ön sorgulama (ücretsiz).
Sonraki aşamada sim kilit bilgilerini getirecek.
Şimdilik bilinmesi gerekenleri bu kadar yazdım. Daha barem barem detaylara da gireriz. Ama kaba hatlarıyla yapılacak iş bu!
Bunu yapacak arkadaşlarla ne olur ne olmaz üzerine uzun uzun konuşuruz.
Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Sağlam işinin hakkını veren, boş laf gemisi değil, işiyle konuşan arkadaşlarla buna benzer projelerde uzun uzun ticaretimiz olur. Bu tür işler sürekli geliyor. Daha yapılacak bir çok projem de var!
Fiyat konusunda da tabi hem hakkını veren hem de uzun vadeli düşünerek ona göre teklif verecek arkadaşları ziyadesiyle memnun ederiz. Aslında bir değil birçok iş teklifi gibi oldu
Samimiyet birinci prensibim. En basında kozları paylaşalım ki, sonra üzülmeyelim!
Herkese hayırlı günler diliyorum.
Burada olmak çok güzel.