Benim fiyatlarım doğru, hesaplayamadığım maliyetleri belirtmiştim zaten. üreticinin direkt satış kanalındaki fiyat ve bilgiler:
$1,599
-300Mh/s @ 1000W
-Worldwide delivery starting: End of Q4, 2014
-Shipping fees may apply
-Import duty and taxes may apply
Hatta Cointellect'in kullandığı cihazlar bunlar ve aralık 2014'te alacaklar. Herhangi bir yerde sallama yok.
1 THS Bitcoin miner diye geçen cihazlar da Alibaba'da 1500 dolar.
Söylediğin herşey %100 doğru olsa bile şöyle bir durum var. CoIntellect'ten alan adam başta dediğim gibi teknik bilgiye sahip değil.
Burada sözkonusu olan esas işi başka işler olan insanların birikimlerini hatta -kredi limitlerini- kullanarak para kazanması. Senin dediğin şey tam olarak şu. iPhone'a 3000 TL vereceğinize gelin devre fabrikası kuralım, ekran fabrikası kuralım kendi telefonumuzu üretelim. Hepsi 3000 liraya mal olur, oradan satacağımız telefonla da ihya oluruz.
Ama en önemli noktayı kaçırmış oluyorsun. 3000 TL verip o iPhone'u alacak adamlar telefonun vidasını bile sökmeyi bilmiyor.
Senin dediğin sistemi kuracak adamlar zaten çoktan o işi kurdu, kazandı belki de exit yaptılar.
Bu iş az bütçesi olan, coin miningden pek anlamayan yada uğraşmak istemeyen ama nimetlerinden de yararlanmak isteyenlere bir kapı açıyor. Olay bundan ibaret.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:21:34 -->-> Daha önceki mesaj 17:15:38 --
hayal konusunu ben yazacaktım ama ersin bey yazmışlar

Yazdığınızın önündeki en büyük hayali söyleyim size. Asic miner dediğimiz donanımlar piyasada yok. Millet 1500 MHS'lik bulutlarla çalışırken 1 ay gibi kısa bir sürede 2000 MHS'den 12000 MHS'ye çıktılar. Haftaya 13000 - 14000 olur.
Ve ciddi oranda ASIC Miner tedarik sorunu yaşıyorlar. Dünyadaki herkes gibi. Zaten referans sisteminin mecburi olması da buna bağlı.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:25:30 -->-> Daha önceki mesaj 17:21:34 --
Miner yazılımı 24 saat %100 işlemci çalışmasıyla bile 0.25 euro veriyor zaten. PC'den elde edebileceğin işlem gücü 0.010 ile 0.020 MHS, 99 euroluk sanal sunucuyu kiraladığında ise alacağın güç miktarı 10 MHS, 299 eurolukta ise 25 MHS.
Basit matematikle göstereyim size:
10 MHS'lik makinenin 3 aylık maliyeti 99 euro (buna elektrik maliyeti diyelim hadi)
0.010 MHS'lik PC'nizin 3 aylık elektrik maliyeti (0.099 euro olması lazım)
Elektrik hiç bir yerde bedava değilse herhalde neredeyse bedava olduğu yer de yoktur. O yüzden PC'de miner çalıştırmaktansa panele girip kontrat kısmından sunucu kiralamak çok çok daha mantıklı. Zaten PC karlı bile olsa en düşük paketle 1000 kat daha yavaş kazanıyorsunuz.
Benim toplam 35 MHS'lik paketim var mesela. 35 MHS paketten kazanırken 0.011 MHS PC'den kazanıyorum. İşte böylesine devasa bir fark var arada.
PC'de yapacağınız mining işinden kazanacağınızı elektrik faturasına harcayabilirsiniz.