mazter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortaklığın kendisi çok zorlu birşeydir. Eğer bundan önce yapmadıysanız veya ekip halinde çalışma yetiniz yoksa, denemenizi tavsiye etmem. Bilhassa kul hakkını önde tutan, başkasından daha çok kendine çuvaldızı batıran insanlardan başkası ortaklık yaparsa, işin sonu hep parazitlik yada karşısındaki kişinin hakkına girmek oluyor. Çok kez şahit olan birisi olarak yazıyorum bu satırları.

Ortaklık başladıktan sonra kimse benim huyum kötü demez, herkes kendisinin layıkıyla takdir edilmesini, az bişey dahi olsa karşısındakinin getirdiğiyle eş tutulmasını bekler. Stratejik manada kimin katkısı olacağı net ortaya konamayan (sermaye benden - emek senden v.s.) ilişkiler, bilhassa internet aleminde değişmeye ve değiştikçe de bozulmaya mahkumdur. Bugün sizin bildiğiniz SEO iyidir, yarın Google kuralları değiştirir, SEO dediğiniz şey hava olur gider. Öbür arkadaş Jquery'de iyidir, yarın Jquery gider HTML5 gelir, ayak uyduramaz bu sefer mülk olmak yerine risk olmaya başlar.

Hasılı, internet işleriyle ilgili, ajans meseleleriyle ilgili ortaklık kurmak yerine, mümkünse büyüyene kadar parça başı birileriyle çalışmak, ilişkileri kuvvetlendirmek, ticaret yapıp karşındaki kişinin huyusunu-suyunu tanımak, ondan sonra iş veya ortaklık teklif etmek mantıklıdır.

Öbür türlü iki tarafın da sonunda mutsuz olacağı bir ilişki kurulmuş olur.

Jquery ifadesini ilk mesajda (3 - Php, Mysql, jqwery) doğru yazmak da fayda var, profesyonelliğine gölge düşürüyor
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle. Bi önceki yorumumda belirttiğim gibi hergünümüz şen şakrak geçecek değil.. illaki dikenli yollardan da geçeceğiz. Önemli olan bu yolları birlikte aşabilmek. Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bu teknolojiye illaki açık olmak lazım. İnternet teknolojisinde adsenselere bağımlı kalmaktansa daha farklı gelirlerle büyümek amacımız. Ayrıca ortak aramamdaki sebeb kendi webmasterhocasi.com'u yaptırtmak değil. Ufak ufak da olsa ben kendim zamanla tamamlarım eğer ki siteyi inceleyen arkadaşlar için sölüyorum. Biz zaten reklam firmasıyız. Kurumsal müşterilerimiz mevcut onlara daha kaliteli hizmet sunmaktır. Ortak olacak kişilerden bu özelliklerin olmasını istememizdeki sebebler firmalara yönelik tasarım, seo, reklam, dahada uzatabileceğim hizmetleri sunmaktır. Sadece kendi kurumsal müşterilerimiz ile takılı kalmak istemiyoruz. Forumlarda incelediğim konularda genellikle okullarım sebebi ile site ile uğraşamadığımdan satıyorum Domain Tescil tarihine bakıyorsun 3 gün önce tescil etmiş WP kurmuş içerisine site satıyor bu iş bu kadar basit olmamalı artık. Bu örneğim nacizane bir örnektir illaki kimisinde gün baz alınmış kimisinde 40 günlük konuyu uzatmakda fazla istemiyorum. Ortak olacak kişilerin sadece bize çalışacaklar diye bir şartımız yok. Günde 2-3 saatini ayırsalar bile yetecek bir pozisyon. Ortak olacak kişilerle daha detaylı konuşuruz artık. Ben yinede o güzel yorumlarınız ve eleştiriniz için TEŞEKKÜR EDERİM.