Çok sevdiğim bir arkadaşım sıkıntılı günler geçiriyor bende üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor. Konuyu kısaca açıyorum.

Arkadaşım 2. derece bir akrabası beyaz eşya ve mobilya alıyor evlenirken ve arkadaşımda buna kefil oluyor. Sonra kefil olduğu kişi hanımı ile ayrılıyor ve eşyalarıda satıyor, borcuda ödemiyor. Alacaklılar asıl borçluyu bir kaç kez arayorlar parayı alamayacağını anlayınca kefil olan arkadaşımı sıkıştırıp duruyorlar. Mahkemeye vereceğiz siz ödeyeceksiniz bu parayı felan diye.

Asıl borç sahibininm üstünde herhangi bir mal varlığı yok. Mahkemelik olunca kefilin üstüne haciz gelirmiş. Peki asıl borç sahibine hiç birşey yapmıyorlar mı direk kefilemi yükleniyorlar. Bu işten bir çıkar yol arıyoruz. Daha önce başına gelen az çok fikri olan varsa yol gösterirse büyük sevap işkemiş olur. Akadaşım eviyle kötü oldu. Böyle giderse onlarda ayrılabilirler.