Neyse hocam, sen rapor ette kilitlensin konu.

Yazılanlardan herkes birşeyler anlamıştır diyelim, kapatalım kendi aramızda.

200 sayfa yazsak, herkes düşündüğü gibi anlar. Herkes bildiği gibi devam etsin, herkesin düşüncesi kendinedir sonuçta.

Sdemirdag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlama da bizim Türkler bunları yapmıyorlar mı ? Süriyelileri savunduğumdan dolayı sormuyorum. Sanki Suriyeliler gelene kadar hırsızlık, gasp, dolandırıcılık yokmuş gibi yansıtılıyor
Hocam etme gözünü seveyim. 1 milyon tane namussuz hırsızımız vardı diyelim,
1 milyon tane baltaya sap olmamış sokakta omuz atmaya yaşayan serserimiz vardı diyelim.

Şimdi millet yapacak iş güç bulamazken, kendi akrabasına bakamazken 2 milyona dayandılar ve bunlar malesef suç işleme potansiyeli yüksek olan insanlar.

Laftan anlayanları zaten kimse konuşmuyor, büyük bir çoğunluğu malesef problem.

Bizim namussuzlar az mı geliyor da bir de elin Suriyelisini çekelim?

Doğru dürüst yapılmazsa böyle uzar gider. Madem açacaksın sınırı, kontrol noktaların olacak. Gerekirse fotoğraf çekip aile aile dizeceksin. Çadırda az mı hemşerimiz yaşadı karda kışta? Çadır kentlerle başlarsın en kötü.

Koca memlekette kontrollü olarak biyerlere yerleştirmek mümkün değildiyse bunlar yayıldıktan sonra neyi nasıl kontrol edeceğiz? İş çok tatsız biryere gidiyor artık.

Bir Suriyeli gösterin bizlere örnek olacak olan ne bileyim. Sonu kötü kötü kötü.

Bunlar karşı dairemizi tutuz bize komşuluk yapabilecek insanlar değil. Evet yardım edilecek, edilmeli. Ama böyle olmaz yahu böyle olmaaaaz.

Anlaşamadığımız konular bunlar. Kontrollü olsun da, bilinsin de.

Ayrıca;
Sadece forum için konuşalım.
Adam forum tanıtımı yapıyor diyelim 2 ya da 3 kişi var aramızda.

Bu yaramaz adamlar zamanla bedava bedava bizlerin giremediği üniversitelere girecek. Buralara üye olacak. 20 tanesi buraya geldiğinde 2 liraya 1 liraya 30 tane adam forum tanıtımı yapacak.

Ne forum sahibine bir artısı olacak,
Ne forum tanıtımı hizmeti alacaklara,
Ne de aramızda bu işi yapanlara.

Şimdi diyeceksiniz ki, onlarda çalışsın emeğinin karşılığını alsın..

Alsın da, böyle olmaz.

Asgari ücrete az diyoruz, iş bulamıyoruz. Adam yasa dışı 500 liraya çalışacak.
Eeee ne olacak? Milyonlarca işsizimiz var. Asgari ücret yetmezken o işi de bulamayınca biz ne olacağız?

Kusura bakmayın ama, 1500 liraya bir iş var.
Abimin yapacağı iş. Abim işsiz geziyor........
Ben Suriyeli o işe girsin istemem, hatta başkası da girsin istemem.
Abime derim ki, sana iş buldum.

Önce biz dememdeki olay budur. Kardeşin olmaz, kuzenin olur. Kuzen olmaz, arkadaşın olur. Arkadaşın olmaz, bir tanıdık olur. Böyle gider.
Umarım kısa ve anlaşabileceğimiz gibi yazmışımdır.