Hadi hadi koy açıklamalarıda görelim.
Hocam,
Bana sormamissiniz ama ben 1-2 ornek vereyim.
1. GS basket takimini sahadan cekti. Beyfendi adam takimi sahadan cekmez. Yasiniz ne bilmiyorum, ama egr Suleyman Seba donemindeki Besiktasi izlemisseniz, yapilan tum yanlislara ragmen takimin sahada kaldigini mucadele ettigini gorursunuz.
2. Melo gibi bir adami hala takimda tutmasi beyfendi olmadiginin gostergesi. Adami takimda tutmak kesmiyor, birde hersene daha iyi gidiyor falan diyor...
3. GS menfaati icin borsada milleti dolandirdi. Beyfendi adam dolandiricilik yapmaz.
Sizin baskaniniz bizimkisi kadar ariza degil, ama sutten cikmis ak kasik, beyfendi degil. Adam 3 Temmuz sonrasi musait ortam buldu, degerlendirdi, Fatih Terimi kovup sizi eskisinden daha kotu hale getirdi. Simdide maddi acidan zor durumda, vergiciler sikistiriyor, GSnin tasinmaz mallarini paraya cevirmeyi dusunuyordu, muhtemelen liseliler kabul etmedi, yapacak biseyi yok, birakmasi lazim. Kulubunuz her sene 120 milyon zarar ediyor, disaridan para girmedigi surece bu duzenin cevrilmeyecegi, borsadan bir daha vurgun yapamayacagi icin birakmaktan baska caresi yok. Tek caresi GS tasinmazlarini satmakti. Kulubu bu adamin ne kadar iceriye soktugunu bundan sonraki baskan doneminde goreceksiniz. Bundan sonraki baskan kim olursa olsun, Adnan Polattan beter nefret edceksiniz. Simdiden soyleyeyim. Devletin GSye maddi yardimda bulunmayacagini tahmin ediyorum, eger kulube devletin gizli elleri tarafindan para konursa, durum degisir tabi.
Yanlis anlamayin, amacim tartisma cikarmak falan degil. Ama Suleyman Seba gibi birinin baskanligini goren ben, Unal Aysalla beyfendi sozunun pek yakismadigini soylemek zorundayim. Iyi hos is adami, vizyonu genis, eger maddi sartlari daha iyi bir zamanda gelseydi belkide cok daha iyi isler yapacakti, gerek Fatih Terim'i egosu yuzunden kovmasi, gerek rakip takimlarla iliskisine bakilinca, su son 3-4 yillik donemde GSnin ligi domine etmesinin onundeki en buyuk engeldi. Faruk Suren gibi biri GSnin basina 3 Temmuz'dan sonra gecseydi, GS onumuzdeki 10-15 seneyi domine ederdi, biz FBliler ayvayi yemistik. Tecrubesiz adami takimin basina getirip, tarihi firsati kacirdiniz.
Sezon sonunda gidecegini tahmin ediyordum, muhtemelen ekonomik durum tahmininmden daha kotu, erkenden gemiyi terkedip kaciyor. Vizyonu buyuk adamdi, yazik oldu, derseniz hak veririm, ama beyfendi degildi, hicbir zaman olmadi, eline gecen tarihi firsati, efsane GS baskani olma sansinida, Fatih Terimi kovdugu gun kaybetti.