mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O halde bende sana şöyle birşey söyleyeyim.
Google aramalarında gelişmiş ayarlar bölümünden renk seçeneğini işaretlediğimiz zaman bize istediğimiz renge göre sonuç gösteren arama motorunun adı Google değil mi?
Yani sadece boyutla ilgili bir algoritması yok.Renkleri de hesaba katmak lazım.
Belki şimdilik bu renk motoru kopya resim konusunda çalışır vaziyette değil.Bu şu demek oluyor.Çok yakın bir zamanda Görsel botu daha iyi bir konuma geldiğinde ve gerçek anlamda renkler algıladığında yani az çok semantik olduğunda sizin özgün dediğiniz resimler taklalara gelicek Bu sadece bir ipucuydu.
Merhaba hocam,yorumunuzu okudum ve şunu anladım.1. programın tam olarak çalışma prensibini anlamamışsınız. 2. google sadece boyut değiştirmeyle zaten resimleri yakalıyor. 3. sabit bir renk filitresi atmıyoruz resimlere yani siyah beyaz kırmızı vs resim üretmiyoruz.
4. tamamen özgünlük gibi kaygım da yok.Ama webmaster arkadaşlar için faydalı bir şey olarak yaptım.

-----------------------------------

Şimdi genel olarak baktığımız exif bilgilerini silen ve exif bilgileri ekliyen bir program düşünüyorum.Dizine atılan bütün resimleri otomatik çevirebilecek .Bu sayede sitedeki resimleri değiştirebilecek arkadaşlar.

2014 te çıkan enterasan resim filitreme işleri var.İşe yarar bir tanesini ekleyebilirim...Tabi müsait bir zamanda