iptables adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Openstack bir Hypervisor değildir Controller olarak sınıflandırabiliriz. Yani bu Openstack'i VMware, Xen, KVM veya Hyper-V ile kıyaslamamak gerekir. Openstack size çoklu Hypervisor sunucuları arası yönetim arayüzü sunar.

Eğer işiniz web sitesi işi falan gibi basit şeylerse bulaşmanız çok gereksiz ve zaman kaybı olacaktır. Amacınız "ben Private Cloud kuracağım" gibi kompleks şeyler ise sizin için idealdir. Bunun dışında sanal makine satışı vs gibi durumlarda size bu platforma aşina olmadığınız için ekstra yük getirecektir. Aynı zamanda müşteriniz için de farklı bir ortam olduğu için sıkıntı yaratacaktır. Tabiki bu demek değil ki Openstack üzerinden sanal makine satışı yapılmaz hosting ortamı kurulmaz ama dediğim gibi biraz ileri seviye bilgi birikimi gerektiriyor yapısını anlamak için.

Yazılım değil bir platform diyelim öncelikle, bu platform'un güvenliği ve stabilitesi konusunda şüpheye gerek yok bence şu an kendi vakfı üzerinde tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla iş ortağı mevcut. Bu da yeterli değilse RadHat, Cisco, HP gibi firmaların kendi müşterilerine özelleştirilmiş Openstack sürümleri kullandırtıyor olmaları güven konusunda fikir edinmeniz için yeterli olacaktır sanırım.

Ek olarak biz de Türkiye bölgesinde yetkili iş oğrtağı konumundayız detaylı bir sorunuz olursa özel mesaj atabilirsiniz. Ancak yukarıda da dediğim gibi özel bir projeniz yoksa ve belirttiğiniz gibi hosting ve sanal sunucu satışı gibi basit projelerde kullanmanız ve uzmanlaşmanız size çok zaman kaybettirecektir. Bunun yerine onapp, solusvm gibi her şeyi hazır gelen paket yazılımları tercih edebilirsiniz.

Umarım yardımcı olmuştur kısa açıklamam.
PcMaKeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OpenStack ile çok güzel satış yapılır, bakınız rackspace cloud sistemleri!

OpenStack şunları kontrol eder;

HyperVisor nodlarını kontrol eden; "Nova" (Compute Services)
Sanal diskleri kontrol eden: "Glance" (Images services
Network yönetimini yapan: "Neutron" (Networking services)
Nesne depolama: "Swift" (Object strorage services)
Blok veri depolama: "Cinder" (Block storage services)

Openstack yukarıdakiler ile birlikte "Horizon" adı verilen web yönetim arayüzüne sahiptir. Sistem tamamen python ile geliştirilmiştir. Horizon alt yapısı django framework ile geliştirildi.

OpenStack kurulumu baya dertlidir. Ama bir kere kuruldumu ister private cloud ister public cloud yapılabilir.

Glance ile imajlar hazırlanıp basit bir api ile websitesinde girilen bilgilere göre 2 dk içinde sanal sunucu açılabilir.

CloudInit denilen bir yapı bu. Scriptler hazırlanır ve ip atama, root şifresi, hostname ayarlama istersen plesk, mysql, cpanel vs kurdurabilirsin sanal makina açılınca.

Kurmak için 2 gün uğraştığımı biliyorum.

Nova kısmı en dertlileri. Network ve Hypervisor aynı ortamda olmalı. En rahat çalıştığı HyperVizor = QEMU-KVM

Ben openstack yerine cloudstack tercih ederdim. Hem rahat kuruluyor hem api çok rahat.

Desteklediği hypervisorler= QEMU-KVM, Hyper-V, Xen, VMWare, Docker(LXC ile daha tam destek yok)

Bunu kurabilmek için; orta düzey linux, network ve virtualization bilmen gerekli. Tabi nfs yi de araştırmalısın...

CloudStack ı da araştırmanı tavsiye ederim.
ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar, özel mesaj gönderdim size. bu arada openstack ve cloudstack arasında kararsızım cloudstack üzerinde uzun araştırmalar yaptım ancak bir sonuca varamadım. sizin tavsiyeleriniz nedir?