merhaba,

öncelikle l7 http failover için hard appliance kullanmanın artık hiçbir faydası yok. ns asic based bir sistem değil, yani x86 üzerinde özel konfigure edilmiş bsd kernel ve yazılımlar. software based. o paraya kendin çok daha güzelini yaparsın ki ns optimize bir kernel ve seni o kernel'in sınırları dışına çıkarmaz.

ama benim bahsedeceğim konu apayrı.

ben biraz kafanı karıştırayım sanırım ufak bir mantık hatası var. anladığım kadarı ile storage ile güçlendirilmiş bir backend sistemin var (master) ve ön tarafta da sanal sunucuların var (slave). ilk postta dediğin gibi slave'lere erişim olmazsa farklı bir lokasyondaki pasif slave'in devreye girmesini istiyorsun. aktif slave'in 2 durumda down olduğunu varsayalım.

1. dc down (master + aktif slave = down )
2. slave down ( master = up, aktif slave = down)

1. senaryoda master down olduğu için farklı lokasyonda slave olmasının bi anlamı yok.
2. senaryoda ise, neden farklı bir lokasyon kullanasın ki? yedek slave'de aynı dc altında olabilir.

benim tavsiyem senin backend tarafındaki master'ı redundant yapman. böylelikle a/p yerine a/a bir yapın olur ve herhangi birinin down olması seni pek ırgalamaz.

tabi ki bu söylediklerin senin yapın hakkında yürüttüğüm tahminden sözegelim. yapına göre bu söylediklerim çöp de olabilir. haproxy güçlü bir yazılım ama bazı bug'ları mevcut. haproxy'nin o kadar uğraşa değeceğini düşünmüyorum. güzel bir konfigurasyonla nginx seni fazlasıyla görecektir. sağlam işlemci ve 16gb ram ile anlık 200k proxy edebilirsin. failover için ise tavsiyem kesinlikle heartbeat.