GiTaRTiST adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yazdığını Almancaya çevir ve Suriyeli yerine Türk yaz, işte 1960'tan beri Almanya da Türk'ler hakkında ne dediklerini öğrenmiş olursun.
Türkler fakirlikten gitmişlerdi Almanyaya, oysa bu insanlar mecburiyetten ölümden kaçıp geliyorlar.
Suriye savaştan önce ferah bir ülkeydi, kimse tenezzül edip gelmezdi Türkiyeye.
İş yerimde çalışan çok temiz iki Suriyeli var biri Türkmen. Türkmen olan villam vardı Suriye'de çok güzel bir hayatım vardı benim her gece nargilemi yakardım diye anlatır yaşadığı güzel hayatı. Bizim iş yerindeki çakalların çoğundan daha temizler ben bunu bilirim.
Hocam şimdi o suriyelileri karşına alıp lütfen şunları sorar mısın?
1. Bizimde topraklarımızda savaşlar çıktı ama Atalarımız kaçmak yerine savaşmayı tercih etti. Hemde bir sürü imkansızlığa rağmen. Onlar neden o güzel günlerini geçirdikleri, nargile tüttürdükleri toprakları savaşmadan terk ettiler?

2. Bana göre ülkeni savunmadan bir taş atmadan kaçmak vatan hainliğidir ( şerefsizlik diye de geçer )ki tamam kaçtılar, Savaştan önce tenezüül etmedikleri ülke yerine tenezzül ettikleri ülkelere yani Arap ülkelerine neden gitmediler?

3. Bu kadar olay varken, Türkiyede bulunan nüfüslü suriyeliler kendilerine ne kadar yardım ediyor? Ya da Türkiyedeki hatırı sayılı Araplar?

4. Kendilerinin elinden tutan bir milleti, böyle olaylarla (kavga, soygun, gasp, fuhuş) gibi olaylarla hançerlemek, osmanlıyı harçelemelerinden kalan bir alışkanlık mı?

Lütfen bunları sorar mısınız? Ama lütfen bunları sorarken TÜRK Düşmanlığı yapmadan sorun.