Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefonunuzun imei numarası klonlanmış anlamına gelir. Mesajdaki imei numarası ile mevcutta kullanmakta olduğunuz telefonun imei numarasını karşılaştırın. Aynı ise ve elinizde telefona ait fatura var ise tek numarada kullanabilmek için dilekçe ile BTK'ya başvurmanız gerekiyor.
Teşekkür ederim

Doan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelen sms de gayet açık bir şekilde izah etmişler.

Aldığınız cihaz illegal yollar ile Türkiye ye getirilmiş ve farklı bir telefonun imei numarası üzerine kopyalanmış olabilir.

Yada sizin kullandığınız cihaz orjinal ve legaldir ancak imei numarası illegal bir telefona kopyalanmıştır.

Bu durumda telefonunuzu faturalı bir şekilde Türkiye'den aldıysanız faturası ile birlikte aldığınız yere gidiniz.

Yurt dışından getirdiyseniz pasaport kaydı yaptırmanız gerekebilir. ( Legal tavsiye )
Cihaz faturalı ve orjinal 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Peki bu imei numarasını nasıl buluyorlar?

PsdBul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin imei numaranızı klonlamış olabilirler. 2 ay kadar önce aynı sms babama geldi ( nokia 2100 ) . Turkcell müşteri hizmetlerini aradım yardımcı oldular 5 dakika içinde halledildi. Sizde müşteri hizmetlerinizle görüşün şansınızı deneyin.
Teşekkür ederim hemen arıyorum.