Türkiyede hizmette sunucularda ucuz arkadaşlar. Siz sadece 2 3 tane verimerkezine bakıpki onlarında hizmet felan vermediği ortada kıyaslama yapıyorsunuz. Hiç yurtdışındaki web hosting forumlarına girip yazılan fiyatlara baktınızmı. 2 3 tane yer dışında tr den çok daha pahalılar genel olarak. E3 16 gb ram li sunucular tr den 150 200 tl civarından satılıyor oda yanında DESTEK alıyorsunuz iyi kötü.
Yurtdışında bu fiyat 50 60 euro. Bu fiyatlara sunucuyu bile zor bulursunuzki destek almanız imkansızdır çat çut makina kapatırlar. Yurtdışından sunucu alıcak olanlar sadece yüksek hat gereksinimi ve tr de sunucu barındırdığında sorun yaşayabilecek spam ***** vb kullanımları yapan kişiler olmalı. Bana gelip çok soran oluyor 32 gb ram li makina tamam diyorum veriyoruz bazen giriyorum makinalara 2 gb ram bile kullanmıyorlar. Bilinçsiz bir tüketim söz konusu.
Öncelikli olarak tüketimlerimizi iyi kontrol edelim ondan sonra ona göre bir arayışa girelim daha mantıklı olur.
Ayrıca arkadaşımızada çok üzüldük. O kadar EMEK var. O portföyü toparlamak kolay değil uzun süresini alıyor insanın. Şimdi kendi elinde olmayan sebeplerden dolayı mahçup duruma düştü. Allah yardımcısı olsun.