Yurtdışında prim verilmiyor yani içki içene, burada önce özendirip sonra da bu tür paylaşımları kınama söz konusu, garip...
Ben kınamadım. Kınayanlar düşünsün. Beni yanlış anlamayın, sizin dediğinizi de anlıyorum ama insanların çoğu hatta neredeyse tümü özenti ile yaşıyorlar. Yeni telefon ne çıkmış hemen varımı yoğumu yatırıp onu alayım. En basit ve en bildiğimiz örnek budur. Sayısız örnek verebiliriz. Yani yasak olduğu için özeniyoruz diye bir varsayımda bulunmak ve işi mutlak olarak buna bağlamak doğru değil bana göre. Ben şu kadar içiyorum, ben şunları yapıyorum, ben şu kadar kazanıyorum. Hepsi ve daha fazlası bana göre boştur ve hayatımın hiç bir anını böyle bir ölçüye göre yaşamadım. Söyleyenleri de dinlerim ama bir kulağımdan girer bir kulağımdan çıkar.
Geçen bir arkadaş araba istiyorum dedi, ihtiyacı olduğu için istemiyor herkeste var bende neden yoktur. Neden araba istiyorsun dedim, ben uçak istiyorum, herkeste ne varsa onu istiyorsun başka bir şey istemeye bile kudretin ve iraden yoktur dedim. Yani aslında insanlar bir şey istemiyorlar, hepsi özenti. Ben en yükseğini en iyisini isterim, olur yada olmaz ama bu oyunu oynuyorsam ya en büyük ben olurum yada yok olur giderim. Dünyada milyarlarca insan var, ve tarih boyunca zikredemeyeceğim kadar insan gelmiştir, geldikleri gibi gitmişlerdir. Ben neden özenip onlara benzeyeyim? Özeniyorsam bile neye özendiğime dikkatlice bakarım, özendiğim her kimse sonunun ne olduğuna bakarım. Baktım adam olmuş, baktım arkasından iyi konuşuyorlar bende o yola girerim.
Ben size ne söylesem boş, çünkü insanlar bir dava peşinde koşuyor. Benim dava ile uğraşacak vaktim yoktur. Ben sadece gerçeğe bakarım. A bu da neymiş bira, a bu da neymiş araba, bu da neymiş telefon! A bak güneş çıkmış bırak dünyayı karanlığı aydınlatıyor. Güneşe bakıp sen hiç özenen birisini gördün mü? Görmedin nedeni ise güneşin ışığı size fazla gelir siz ancak odadaki tasarruflu lambalar ile aydınlanabilirsiniz. Fazlasını kaldıramazsınız. Ben size o lambayı yasaklasam neden beni karanlıkta koydun diye veryansın edersiniz. Hiç düşünmezsiniz güneş ne güne duruyor diye. O yasak bu yasak geçin bunları, bana bunlarla gelmeyin. Sen bunlara şükür et 15 sene sonra öyle yasaklar gelecek ki aklın hayalin durur. Şimdi izin verdik diye sevinmesin bazı kesim, izin verdik çünkü kim bizden yana duruyor kim karşımızda bunları bir görelim oyunu ona göre oynayalım. Devlet sanıyor musunuz bir şeyi istiyor ve o gerçekleşiyor. Gerçekten çok küçük düşünüyorsunuz. Size satranç nasıl oynanır öğreteceğim, siz bu oyunu öğrenirken nasıl oynadığınıza bakacağız ve hamlemizi ona göre belirleyeceğiz.
Bunları neden yazıyorum? Tarafınızı artık seçin diye. Artık bir taraf seçmek zorundasınız. Tarafını seçtin mi, o zaman ne ala başka söze hacet yoktur. Ama son sözü ben söyleyeceğim.
Sözlerim kimseyi incitmesin, son sözü ben söyleyeceğim ama şuan kulağımı açtım ve dinliyorum. Sonuçta konuşacağımız zaman gelince bu işi çoluk çocuğa bırakmayız. Merak etme her şey plana göre işliyor. Arada kaçanlar oluyor vakti gelince onları da düzelteceğiz.
Alıntı yapmazsanız sevinirim, iyisi var kötüsü var şimdi birde onlarla uğraşmayalım. Mesajı alan alsın.