Bir forumda bir online oyun hesabı satışı yapan kişiyle hesabı almak için belli bir miktar üzerinde anlaştık.Ben parayı x bankası ile gönderecektim fakat o bankada hesabı olmadığını söyleyerek bana şu firmanın hesaplarından birine parayı yatırmamı söyledi:
https://www.xgame.com.tr/
Bu firma oyunlar için premium, e-pin gibi satışlar yapıyor ve ben ödemeyi yaptıktan sonra bildirimi o yaptı yani bakiye onun üyeliğine yüklendi.Daha sonra paranın yetersiz olduğunu söyledi ve daha fazla istedi bende elimde olan bir miktar parayı daha atabileceğimi söyledim ve sonra konuşmadan çıktı ve telefonlarıma cevap vermedi.
XGAME firması ile görüştüm ve şahsın 3-4 yıllık müşterileri olduğunu,yüklenen hesap bakiyesini de harcadığını söyledi ve ben durumu onlara anlatınca her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler.
Şahsı internete araştırdım ve birçok kişiyi dolandırdığını gördüm ve hakkında sanırım suç duyurusu var.
Elimde banka hesabı(sonradan öğrendim), adı-soyadı, telefon numarası, satmaya çalıştığı hesabın kullanıcı adı ve konuşma , mesajlaşma kayıtları var.
Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunursam forum ve XGAME firması elindeki bilgileri paylaşabileceklerini söyledir(TC no dahil)
Ben kendisine elimde tüm bilgilerinin olduğun söyleyince parayı geri atacağını söyledi fakat hayla atmadı.Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?