Düşüncenizin aksini düşünüyorum. Belki facebookta kullanıcı odaklı reklam yayınlandığı için tercih ediliyor gibi görünse de web siteleri üzerinden ulaşılan ziyaretçi odağı çok farklıdır.
Ulaşmak istediğiniz bir bilgi oldugunda yaptıgımız ilk iş googleyi kullanmak. Böylece arama odaklı reklam yayınını daha fazla kişi görüyor. internette yer alan, tavsiye ve şikayet konuları Reklam veren için en can alıcı ziyaretçileri barındıran alanlardır.
Örneğin telefon almayı düşünüyorsunuz ve karar aşamasındasınız. Forum ve blog sayfalarında tavsiye edilen telefon ile ilgili reklamın tıklanması ve o o ürünün satın alınması Facebook reklamını tıklayan ziyaretçiden çok daha fazladır.
Bizim ülkemizde sorunlardan birinin Reklam veren bilincinin yeterli olmamasından kaynaklandıgını düşünüyorum
Katılıyorum + eklemek istediğim birşey daha var.
Öncelikle arama ağını kullanan ziyaretçi direk o bilgiye ulaşmak ister facebookta görünen reklam kişiyi cezbetsede iş pratiğe geldiğinde malesef arama ağının yanından bile geçemez.
Ayrıca farkettiğim birşey daha sitede durma süresi sayfa gezinim ne kadar fala olursa tbm o kadar artar tezi tamamen yanlış. Bunun en belirgin özelliği kişi aramada geldiği ilk sayfada aradığı şeyle ilgili reklam görürse tıklar ve o ürünü alma şansı diğer syafa gezdiğinde gördüğü diğer reklamlara nazaran % 80 daha yüksek olasılıklıdır.
Yani kırmızı elbise modelleri arayan biri girdiği sitede kırmısı elbise yaısını okurken kenarda gördüğü kırmızı elbiseyi alma şansı yüksektir fakat 2 sayfada topuz saç modeline geçtiğinde orada göreceği saç spreyini alma olasılığı çok azdır. Zaten sayfa gezinimi az olan kişilerin tbmsi sayfa gezinimi fazla olan kişilerin tbmsinden fazladır. Sayfa gezinimi fazla olan sitelerin tek avantajı bir kaç sayfa gezildiğinden reklama tıklanma oranı artar diyebiliriz.
Google kaançlarım benim gecen sene 1 dolardı ortalamada şu an yaptığım ayarlamalarla 3.7 tl ye 4 e kadar çıkardım. Ve o zaman 10k olan hitinm şimdi 30-40k lara dayandı hit artınca düzen bgbm bende tam tersi etki yaptı. Önemli olan reklam alanları nasıl kullandığınız ve sitenizde yamak için yazmamak. Kaliteli içerikli siteler zaten adsenseden kazanıyorlar. Kazanamayanlar ise boş düz makale yazıp kullanıcıyı sıkanlar olarak düşünülebilir.
İçerik altındır ( hem hit için, hem adsense geliri için) Facebook reklam maliyeti daha ucuzdur daha çok ziyaretçi çekersiniz ama etkisi çok daha az olur. Özellikle estetik doktorlardan biliyorum hesap yapamıyorlar 100tl adsenseden 50 kişi alıyorlar faceden 250 kişi ve 250 kişiyi tercih ediyorlar ama googleden gelen 50 kişiden ortalama haftada 2 iş alsalar faceden gelen 250 kişiden haftada 1 iş ya alırlar ya alamazlar.
Ben facebookta birşey aramıyorum arkadaşlarımla sohbet ediyorum gördüğüm reklam o anlık ilgimi geçebilir ama ihtiyacım yoktur. Fakat googleye giriyorsam ihtiyacıma yönelik bir şey arıyorum ve orada göreceğim reklam ilgim dahilinde o an aradığım şeye çözüm bile olabilir.