Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Hepimiz bir çok yol denedik, title description özgün makale, resimler özgün, abartı olamayacak şekilde anahtar kelime tekrarı, daha fazla içerik hep daha fazlası. Kendi içimizde hazırız dediğimizde başladık paylaşımlara. Onlarca wordpress blogspot açıp buralardan link çıkışları verdik. Yetmedi, üstüne facebook twitter hesaplarından paylaşımlar, buralardan begendirmeler abone çekmeler. Yetmedi diğer sitelerden footer link tanıtım yazıları vs vs. Biz bunları için belki aylarca uğraştık. Belki 2 haftamızı aldı. Ama herkes tek bir yol üzerinde yürüdü. Bize gösterilen tek yol buydu belkide..
Eskiden javascript dediğimizde sitedeki ağırlıktan başka birşey değildi. Kodları sıkıştır fazlalarını sil vs vs.Günümüzde javascript nerde. google nerde. yolları kesiştimi sorularına cevaplar peş peşe gelmeye başladı. Javascirptle seo url ler yapıldı. Banner slide lar hazırlandı. Sitenizin menuleri javascript üzerinden çalıştırıldı. Peki bize başka daha neler yapılabileceğinden bahseden oldumu?
Yada içimizde seo yu çoşturan varmı ? Yıllardır uğraştığım bir sektördeki altın kelimeler için uğraşıp dururum. Son bir bir ay içinde bir arkadaşın düz html sitelerle neler yaptığına şait oldum. Çok fazla samimiyetim olmadığından önce backlinklerini facebook paylaşımlarını sorguladım. sıfır backlink 0 paylaşımdı. Ama sektördeki altın kelimelerin bölgenin haricinde türkiye genelinde de çıktığını gördüm.
Bana dediği javascript dedi. Javascript öğren dedi. Google ın ne istediğin bil günceli kontrol et dedi. Dedim wordpress bloglar açıyorum paylaşımlar vs vs. istersen 1000 tane wordpresten blog aç blogspotlar aç dedi. ee dedim nedir peki.. Herkesten farklı olacaksın dedi. google ın istediğini vereceksin dedi.
Laf uzadı kısaldı. LAf arasında geçenler.. her siteye farklı javascript yazdığı, anahtar kelimeleri javascriptle işlediği yada onun benzeri birşey. Bunları panelden işlediği.
Şimdi aklıma karıştıran şeylere gelince. siteyi yaptığı domainin ftp bilgilerini biliyorum. kurculadım faklı bir olay göremedim. Acaba diyorum başka bir yerden mi müdahale ediyor siteye. Sitede ne adam akıllı bir anlatım ne fazlası. aynı tema en az 5 farklı sitede. çok sade bir kod vs vs. Olay gerçekten js mi yoksa beni mi yiyor anlamadım.
SİZCE SEO VE JAVASCRIPT arasında gerçekten bir bağlantı varmı?