Uzman arkadaşlara hosting hakkında bir sorum var, yabancı içerikli (ingilizce) site açmayı düşünüyorum, sitemin seo açısından yükseklerde yer alabilmesi için özellikle yurt dışı google aramalarında da çıkması için sanıyorum yerli sunucu almamalıyım.
Yerli yada yabancı fark eder mi? Yurt dışı firmalarından mı hosting almalıyım? Hostingimi hangi ülkede barındırırsam daha iyi sonuç alırım? son olarak yerli firmadan yurt dışı lokasyonlu hizmet alsam fark eder mi?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden..
Yerli yada yabancı hiç fark etmez Türkiye lokasyon sunucu aldınız yada hosting aldınız diyelim, bize en uzak ülke yeni Zelanda şimdi bu ülkede'ki kişilere web sitenizi yayınlamak için yada o ülkeden hit gelmesi için yeni zelandadan mı sunucu almanız gerekiyor? hayır tabiki önemli olan Googleda'ki başarınız. Websiteniz ingilizce ise ve siz websiteniz için barındırma hizmetini Türkiye den alsanız dahi yakın olan ülkeler Almanya, Fransa, Hollanda v.s. bu ülkelerden ziyaretçi gelmeyecek anlamına gelmez hatta dünyada ki bütün ülkeler Türkiye sunucularına küsmüşmü olacak

bazı kullanıcılarımız var aşırı bandwidth tüketen istatistiklerine baktığımızda Afrikadan bile kullanıcılar geldiğini görüyoruz web sitenizin dili eğer İngilizce ise her ülkeden ziyaretçiniz gelir az önce de belirttiğim gibi hepsi Googleda'ki başarınıza bakar."Google da Hosting kelimesini arattığınız zaman one.com adlı bir websitesi çıkıyor ne alaka değil mi?" halbu ki Türkiye den aratıyoruz. Umarım yanlış bir bilgi paylaşmadım eksiklerim varsa düzeltirseniz sevinirim.