Gelirlerin düşmesinin nedeni ziyaretçilerin ve yayıncıların reklam verenlerden daha hızlı büyümesi.
Yani adsense işiyle uğraşan websitelerin ciddi bölümü yayıncılık yapmayı değil adsenseden para kazanmayı hedefliyor. Sonuçta durmadan adsense odaklı siteler açılıyor. Yayıncılar büyürken reklam pastası aynı hızla büyümüyor. Sonuç olarak herkesi aldığı dilim küçülüyor.
Eskiden 5k hit ile 5 dolar alıyordum artık neden 3 dolar alıyorum diye sorduğunuzda yanıt basit. Eskiden senin sektöründe 5k hitli bu kadar çok site yoktu. Sana asıl para kazandıran kelimelerden gelen hitlerin benzerleri başka sitelere de gidiyor. Sonuçta tık başı iyi kazandıran kelimeler daha fazla paylaşılıyor. Pastadan dilim isteyen websitesi her gün artıyor. Ama pasta hergün büyümüyor. Bu şekilde giderse tabiatı gereği adsense kazançları giderek küçülecek. Bugünkü pek çok arkadaş hatırlamaz, adsense ilk açıldığında eft yoktu ve 4 sıfırlı çekler alan arkadaşlar vardı.
1k Türkçe video hiti ile günlük 9-10 dolar yapılabiliyordu. Şimdi yapılması imkansız. Çünkü yayıncı çok. Ben ilk hesabımı aldığımda spam yapmayan herkes anında onaylanırdı, şimdi adsense yayıncı beğenmiyor.
Çünkü sadece adsense den para kazanma üzerine kurulmuş hiç bir hizmet vermeyen, kopyalanmış, spinlenmiş tonla saçma sapan site türedi. Ve bu sitelerin sayısı arttıkça sizin de pastadan aldığınız pay azalacak. Çünkü adwordse para harcayacak bir sürü girişimci çıkmıyor ortaya ama 17-18 yaşında onbinlerce çocuk adsenseden para kazanmak için bir doman bir hosting alıyor her gün.