Merhaba Arkadaşlar,

Bu başlıktan da anlayacağınız üzere yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunun farkına varmamla birlikte tanıdığım iyi paralar kazanan birkaç webmaster arkadaşımla bu konuyu konuştum. Şeker bayramından önce günde 100 lira kazanan arkadaşım artık 40 lirayı zor bulduğunu söyledi, diğer bir arkadaşım ise gelirlerinin %70'ini artık kazanamadığını söyledi.

Bana gelince ben de aynı durumdayım. Eskiden 2500+ tekil hite günde 6+ Tl kazanırken parantez içerisinde belirtiyorum (bayramdan) sonra artık benim için günde 5 tl bile hayal oldu. Günü 2, 3 lira ile kapatıyoruz.

Bana göre adsense yavaş yavaş kan kaybediyor. Neden ? diye sorarsanız. Birlikte çalıştığım bir doktor var ve bana google yerine facebook'a reklam verdiğinde çok daha iyi sonuçlar aldığını ve bu sebeple google'a reklam vermeyi şimdilik düşünmediğini söyledi. Bunun dışında sağolsun HABER siteleri içerisine düştükleri para hırsı sebebiyle hemen hemen her sektöre saldırmış durumdalar. Bunun örneğini görmek isteyen arkadaşlar ''İphone 6 Çıktı'' ''İos 8 Yayınlandı'' gibi şeyler yazarlarsa demek istediğimi açıkça göreceklerdir.

Her arama sonucunda haber sitelerine giden kullanıcılar, Adsense reklamlarını haber siteleri aracılığıyla eritiyorlar. Bu durum bizim gibi birkaç sitesi olan ve kaliteli bir şeyler sunmaya çalışan arkadaşların ekonomik açıdan zarar görmelerine sebep olarak bizi bir şeyler yapmaktan vazgeçiriyor. Uzun vadede düşünürsek kategorisi belli olmayan haber sitelerinde dolaşan kitle, ilgileri dışındaki reklamlara tıklayarak reklam verenleri ekonomik zarara uğratacak ve Google'a reklam vermekten vazgeçerek Facebook gibi diğer platformlara yönelecekler. Yani uzun lafın kısası Google bu şekilde davranarak kendi bindiği dalı kesiyor.

Bu konuda benim görüşlerim bunlardır arkadaşlar. Şöyle söyleyeyim yemek tarifleri sitesine özgün içerikler yazan annem bile gelirlerin uzun bir süreden beri düştüğünü görünce içerik yazmaktan biraz soğudu. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?