Acı kavunun bildiğim ismi farklıymış, bitkiyi görünce anladım. Kullanmanızı kesinlikle önermem. İçerisindeki elaterin zehirlidir. 2 gramı şoka girip ölmenize sebep olur. Ayrıca elaterin yumuşak dokuyu yakar ve eritir. Yani sinüzüti tedavi edeyim derken burun dokusundan hatta görme sinirlerinizden olabilirsiniz.
Ben yaklaşık olarak 12-13 yıl kadar çektim bu belayı. Nasıl kurtulduğumu tam bilmiyorum açıkçası ama son 3 yıldır oldukça hafifledi. Mesleğimin bu konuda baya etkisi olduğunu düşünüyorum zira son 3 yıldır bayağı asit tuzu buharına maruz kaldım. Ağır geçirdiğim dönemde tek bir iğne işe yaradı oda kesilince geri başlamıştı. Adını hatırlamıyorum 10 yıl oldu. Onun dışında hap antibiyotikler pek işe yaramadı. Aerus rahatlatıyordu biraz. Burun spreylerinin özellikle Nasonex'in pek bir yararını görmedim
Neyse, benim önerim bol tuzlu denizlerde dalış yapın. Kalabildiğiniz kadar suyun altında kalın. Çok etkisi oluyor. Birde mümkün olduğunca temiz havada kalmaya çalışın. Kronik sinüzit tamamen geçmezde en azından rahatlamasını sağlıyor.