Büyük küçük harfe duyarlı olduğu için yapıyor hocam.
Denemedim ama yazdıklarına göre öyle anlaşılıyor.
kelimelerin harf büyük/küçüklüğü belirttiğin gibi dimi ?
Biraz beklersen düzeltme yapabilirim...

Şu satırı bulup;
if($db_piece==$word_){$num++; break;}
Aşağıdakiyle değiştirmen yeterlidir hocam;
if(strcasecmp($db_piece, $word_) == 0){$num++; break;}
Bu şekilde yaptıktan sonra büyük/küçük harf ayırt etmeksizin eşleşen ürünleri bulacaktır.
NOT: Büyük/küçük türkçe karakterlere dikkat etmelisin. örneğin kaynak aldığın sitede ürün adında "PHİLİPS" kelimesi(büyük i harfi) geçiyorsa ve senin veritabanında Philips olarak kaydedilmişse, eşleşme olmaz! Bunu şu şekilde çözebilirsin, veritabanından ürün adlarını çektikten sonra küçük i içeren ürün adlarını aynı zamanda büyük İ harfli olacak şekilde klonlayıp ürünleri karşılaştırmalısın php işlem süresi biraz artacak ama yapacak bişey yok. Gerçi profesyonel eticaret sitelerinin ürün adlarında büyük türkçe karakter yazacaklarını pek sanmıyorum ama yine de önlemini alacak ufak bir fonksiyon yazsan iyolur.

viper_aykiri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında ek olarak şöyle yapılamaz mı biliyorsunuz her üründe önce marka yazılır Samsung Galaxy S5 gibi veya Iphone 5S gibi düşünün acaba aramalarda önce ilk kelimeyi alsa sonra diğer kelimeleri arasa olmazmı acaba? böylece daha mantıklı sonuçlar elde etmezmiyim acaba?
Hocam güzel söylüyorsunuz da her üründe önce marka yazılacak diye bir kaide yok . yaptığın kodu buna göre yazarsan, marka ile başlayan ve başlamayanlar için gelecek sonuçlar saçmalayabilir. Aslında önceden marka veritabanı oluşturup ordan çekerek de bu dediğini yapabilirsin ama bence gerek yok neden dersen en fazla kelime eşleştiği ürün adını bulup getirmesi sistemin daha stabil çalışmasını sağlar diye düşünüyorum, sonuçta rakamsal olarak en fazla eşleşeni tespit edebiliyorsun benim yazdığım koddaki metodla. Senin kafanı karıştıran nokta büyük/küçük harfe duyarlı olmasıydı sanırsam. Şuan değişiklik yapıp tekrar deneme yaparsan dediklerine gerek olmadığını anlamış olursun.