İlk defa böyle bir şey başıma geliyor.
Bu konuda bahsettiğim Bakırköy'deki Natura Cafe'nin sahibiyim.
Yaklaşık 2-3 aydır sabah akşam gelen karı-koca müşterilerim vardı. Oldukça samimi davranan bu çifte aylardır alışmıştık. Derken iki gün önce almayandan erasmus öğrencileri cafemize gelip gitmeye başladılar. Daire aradıklarını yabancılara kimse daire vermedikleri için yardımcı olmamı istediler. Ben de sağa sola soruşturdum, bu bahsettiğim karı-koca müşterilerime de sordum. Arkadaşının Bakırköy'de dairesi olduğunu söyledi. Çalıştıkları için kontratı haftasonu ancak yapabileceklerini, eğer bugün kira ve depozito verip girmek isterlerse hemen anahtarı gidip alıp gelebileceklerini söylediler. Sürekli müşterilerimiz oldukları için aklımda en ufak bir şüphe canlanmadı. Bütün sorumluluğu üzerime alarak erasmus öğrencilerini ödemeyi karı-kocaya yapıp daireye aldırdım.
Bugün sabah bir telefon geldi. Erasmus öğrencileri aradılar bir adamın kapıda olduğunu hemen çıkmalarını istediklerini söylediler, şok oldum. Hemen atlayıp daireye gittim. Adamlar günlük kiralık daire işi yaptıklarını bu karı-kocanın 4-5 gündür dairede kaldıklarını söylediler. Tabi olay açığa çıktı böylece. Günlük kiralık daireyi bize kiralayıp şahıslar 2000 lira ile ortadan kayboldu.
Polise giderek sonuç alamayacağımızı biliyoruz. Polis tanıdıklarımıza araştırttırıyoruz zaten. Tecrübeli arkadaşlara soruyorum aşağıdaki verilerden bir şeylere ulaşmamız mümkün müdür?
Bize söylediklerine göre adları "
Onur ve
Selda"
Çiftin fotoğrafı:
Telefon numaraları: Onur: 0553 607 09 96
Selda: 0553 614 41 55
Diğer: 0850 533 07 39 (Dün gece olaydan önce bu numaradan ulaşmışlardı.)
Opel Corsa 1994 model Coupe(94 model olduğunu söylemiş), Araç Plakası "
01 KL 793 " şu an Eyüp'de galeride ortaya çıktı. Araç hala adamın üzerine.
Bu çiftin pazarcı olma olasılığı çok yüksek, bütün pazarları biliyorlardı ve bize penye satmak için pazara çıkıyoruz diyorlardı. Arada sırada pazar mallarını cafeye de koyuyorlardı, sonra alırız diye. Bu fındıkzadedeki cuma pazarı(cuma günü buraya bakındım göremedim), bakırköydeki cumartesi pazarı gibi büyük pazarlara yolunuz düşerse bu tipleri aklınızda tutun. **Bu durumu daha ayrıntılı bir şekilde daha ilgi çekici hale getirip haber olarak yayımlama şansı var mıdır acaba büyük haber sitelerinde?