Her ne kadar SEO uzmanı olmasamda soruların ilgimi çekti yanıtlamak istedim.
1- Bence her websitesinin kendisine ait bir IP si olmak zorunda. Paylaşımlı IP kullanıpta başarılı olmayan site yokmu? Tabi ki var ancak ben kendi kişisel görüşüm olarak siteye ait özel IP kullanılmasını ve onun değişmemesi taraftarıyım. En azından işleri kolaylaştırdığını düşünüyorum.
2- Yazılımı çalınmaya karşı pek koruyamazsın bence. Şuan piyasada çalıp çalıştıramayacağım script sayısı bi elin 5 parmağını geçmez. Ancak domaine lisanslama, karışık kodlama sistemi kullanma gibi yollarla işi zorlaştırabilirsin. (Tescilleme hakkında bir bilgim yok malesef.)
3- İlk iş kendi arkadaş çevreme bu siteyi kullanmaları için zorlama yapardım
* Önemli not: yazılımdan başka bi cacıktan anlamayan, hitli sitesi olmayan birisinin düşünceleri bunlar. yani çok ciddiye alma yazdıklarımı. Kolay gelsin, başarılar.
Cevapların için teşekkürler, her yorum önemli benim için ciddiye alıyorum
Evet tabi ki malesef sanal ortamda hiçbir şeyi %100 koruyamıyorsunuz ama asıl sormak istediğim hack sitelerinde 3-5 ay takılan lise öğrencilerinin kullandığı basit yöntemlerden korunmak. İşin yazılım kısımında bilinen hiçbir açık bırakmam ben, defalarca kontrolünü sağlarım ama sunucu konusunda pek bilgi sahibi değilim malesef. Bir de yazılımı tescilleyebilir miyim manasında sordum o soruyu, şu anda sahibinden.com sitesini çalıp ertesi gün aynı projeye başlamak herkesin elini kolunu sallayarak yapabileceği bir şey değil sanıyorum, elbette bu adamlar da başladığında şimdiki kadar büyük değillerdi, daha ufak rakamlarla da bu sağlanabilir mi?