Merhabalar mevzunun tam yeri burası olmayabilir şimdiden kusura bakmayın.
kendi ayakları üzerinde zar zor duran ufak bir işletmede mevcut personel dosyalarını skydrive(artık OneDrive) üzerinde tutuyor. 2-3 kişi gün içinde genelde dışarda oluyor. bu dışardaki elemanların iş raporları skydrive'a yükleniyor ve ofistekilerde bu dosyalara erişip ona göre pozisyon alıyorlar.

haliyle bu pek sağlıklı bir yapı değil. adamlar daha doğrusu patron her zaman olduğu gibi ben kim ne yapıyor dosyayı kim açıyor kim kurcalıyor kim siliyor yeri geldiğinde elimle koymuş gibi bulayım istiyor. hemde silinme disk arızası vs. gibi felaket senaryolarına göre biz bu dosyaları geri getirebilelim istiyor.
windows kısmında bir file server yapılandırsakmı dedik sunucuydu, internet hattıydı, firewalldı, lisanslamaydı falan derken rakam bir hayli yüksek çıktı.

böyle bir senaryo için nasıl bir çözüm bulabiliriz. dosyalar kiralık sunucuda tutulacak, userların dosya erişimleri kısıtlanabilecek ve hareketleri takip edilebilecek. sahadaki personel internet olmayan zamanlarda lokalde çalışabilecek internet olduğunda dosyaları sunucuya yüklenecek.

linux yada windows sunucu fark etmeksizin bu işi yapan aynı dropbox tarzı bir clienti olan free bir app var dediler ama aramalarıma göre ben bulamadım. böyle birşeyi duyan bilen gören varmı?