arkadaşlar 2008 honda civic kullandım tam 1 yıl. toplamda 40 bin km yol yaptım
üzerinde en uyumlu en kaliteli denilebilecek lpg olan tartarin vardı
madem bu aracı soruyorsun yakıt tüketimi senin için çok önemli ise lpg li araca bulaşma
araç iyi yalnız bu son kasa fazla tutmadı. bunu ben söylemiyorum en az 10 kişiden duydum.bence iyi özellikle kokpit çok başarılı ve özgün...
yakıt tüketimini yanlış hesaplıyorsunuz sadece lpg ile çalışmıyor o araç haftalık 10-20 tl vs benzinde atacaksınız haftalık...şehir içi kullanımında daha da artar ve benim aracımda klima benzin ile çalışıyordu 2014 fabrika çıkışlı lpg li civicde klima lpg mi yakıyor yoksa benzin mi bilmek lazım..böyle olunca yakıt tüketimi 32 kuruşu görüyor!
aracı 7000 bin devire çıkardığında veya 160 vs gördüğünde lpg yetmiyor benzinde yiyor...7 bin devirden sonra benim araç gaz kesip benzine atıyordu.
motor testine soktuğumuzda aracımı yüzde 84 olmuştu
bizzat honda japonyanıni türkiye için görevlendirdiği ustasına direk şunu sordum lpg aracın motorunu düşürürmü yermi. adam bana direk kesinlikle düşürüyor dedi.
benim 2008 honda manuel civic 25 kuruş şehiriçi yakıyordu.
ben aracımı sattım satma sebebim lpg benzin olayından dolayı
hemde sedan araca alışamadığım için...
şuan dizel bakıyorum
size tavsiyem manuel dizel.
siz siz olun hangi aracı alcaksanız alın eğer sıfır alacaksanız mutlaka aldığınız yere bu aracın 10 bin km bakımı ne kadar tutacak .40 bin km bakımı ne kadar tutacak diye bilgi alın...çünkü aldığınız yerin haricinde yaptıramıyorsunuz. aldığınız yer 10 bin bakımı 600 tl derse hiç bişi yapamazsınız.