Tonks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sınavlar nasıl geçilecek
Açıköğretim sınavını derslerle alakası olmayan gezen tozan tanıdıklarım 2-3 gün oturup ezberleyip geçiyorlar.Sen iyi bir lisede olduğuna göre her ders için sınavdan 3-4 günce bir kereye mahsusluk 1-2 saat ders çalışsan paşa paşa geçersin.

Liseyi yarımda bırakmak büyük hata olur.Ha dersin ki benim böyle böyle oyun şirketim veya başarıya doğru ulaşan şöyle bir projem var.Tamamdır onun üzerine yürü deriz ama yinede açık lise gibi bir şeyle eğitimi sözde de olsa devam ettir.Üniversite ortamını çok görmek istiyorum ben.Gerek o gençlik ortamını gerek ortaokul ve lise gibi ezberci bir sistem mi var merak ediyorum.Zaten mühendislik fakültelerinde devamsızlık sıkıntısı yokmuş sanırsam üniversitede yani rahatız Egeyi bir kazansam güzel olacak.Sonra değişim programıyla falan yurt dışına kaçıp sessiz sakin önüme taş koymayacak bir ülkede gül gibi yaşayıp bir şeyler üretmeyi istiyorum.Sanada bu tarz bir şey tavsiye ederim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:35:01 -->-> Daha önceki mesaj 16:24:55 --

aGeneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer anlattığın gibi lisedeki eğitim düzeyi gereksizse -evet, ben de böyle düşünenlerdenim-
bıraktıktan sonra adam gibi üniversitene hazırlanıp,istediğini yapacaksan; arkandayım.
Dayatılan bilgiler doğrultusunda bir şeyler yapmak mümkün değil. Belli, kendine güveniyorsun.
Yap istediğini. "Kendi hayat menkıbenin peşinden koş."

Öyle değil de; "Okumak sıkıcı", "eğitim gereksiz", "tüm öğretmenler aptal" gibi düşüncelerin varsa yanlış yöndesin.
Ben dediğiniz gibi düşünüyorum ama bir sonuca varamadım.Yani zaten eğitimde hayır yok.Yani üniversite sınavını kazanabilmek için bir boyunca bazı bilgileri geçiçi olarak ezberleyip sınav kaznadıktan sonra beyinden o bilgilerden kurtulmak çok kolay olacaktır.Zaten ister istemez kendi kendiliğinden silinir ezbere bilgiler.

İşte bunu dershane gibi bir kurum ile okula gitmeden günde 2-3 saat ders ile yaparsak en çok kârlı biz oluruz o zaman.Ama çevremdekilere anlatamadım.Haklılar gerçi sisteme,devlete,düzene eğilmiş bir ton insan var.Onları örnek gösterip gösterip duruyorlar.Gerçi bu düşüncelerimi anlattığım insanlarda sisteme,devlete,düzene eğilmiş-kabullenmiş insanlar

İşin profesyöneline gideyim dedim ekime randevu verdiler.O zamana kadar zaten meb'e çoktan bir yerlerimizi emanet etmiş olacağız.Meb'in adının değişmesi lazım Milli Eğitim Bakanlığı değilde Milli Cehalet Bakanlığı gibi bir isimlendirme çok daha iyi olur bence