Mevzuyu derinleştiren sensin, neymiş kızlar orada daha küçükken evlendiriliyormuş, sende oranın toplumsal yapısını yiyormuşsun vs. Nihat Doğan kafası yaşıyorsun heralde? Bir can gitmiş. Suçlu, suçsuz nedir yani? Giden bir can. Belki bir baba, belki bir evin tek oğlu.
Ve and olsun ki, hiçbir kurşun, hiçbir çelik, hiçbir toprak, hiçbir bayrak ve hiçbir vatan, daha kutsal değildir insandan !
O yazıları sana yazmamıştım arkadaşın yazısına cevap verdim. Biliyorsun sadece elektrik mevzusu değil sadece. Toplum yapısının arkasına sığınarak her şeyi o halde meşru görelim. Yahu arkadaşım ben sevinelim demiyorum, o adam suçlu mu suçsuz mu sen onu söyle. Suç az çok diye bakma olaya, memleketin yarısı bu suça iştirak etsin, memleketin yarısı da bunun bedelini ödesin. Neden peki bunu ödeyenler çok mu zengin yoksa fakirlik yoksulluk sadece doğuda mı var. Yani sanki vatan uğruna öldü diyeceksin neredeyse. Canlar zaten ölmek için geldi dünyaya, nasıl öldüğüne bakmak lazım. Dünyada her gün kaç kişi ölüyor senin haberin var mı. Saymaya kalksan sayamazsın. Benim ölümüm nasıl olacak bunu düşünmem lazım, toplumun yapısı böyle diyerek, şartlar böyle diyerek bende böyle mi öleceğim yoksa şerefimle mi öleceğim mesele bu. İnsan diyorsun bak adı üstünde (Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli) , iki bacağı olan her mahlukatı insan olarak nitelendirmemek lazım.