Merhabalar.
Çalışmanızı ben de çok beğendim, elinize sağlık, çok hoş duruyor. Dizi temanızı da rakiplerinden sıyrılmadan önce farketmiştim.
Film sektöründe çalışan biri olarak izninizle birkaç görüşümü paylaşmak istiyorum. Scriptin artılarının reklama ihtiyacı yok, açık şekilde rakiplerinin önünde. Bu yüzden benim için geliştirilebilir yerlerden bahsetmek istiyorum.
-Görünüm olarak eldeki mevcut alanı verimli kullanmak için yatay afiş daha uygun olsa da, dikey afiş alanı film işi için kaçınılmaz bir durum. Bazı film afişlerinde, dikkat çekici bölüm resmin üst kısmı olurken (
http://prntscr.com/4ml7k9) bazı filmlerde dikkat çekici bölüm alt kısım olabiliyor (
http://prntscr.com/4mlgvq). Yatay afiş alanları, yüklenen fotoğrafı ilgili alana yerleştirmek için ya sadece afişin bir bölümünü kesip alacak ya da hepsini o alana sığdıracak. Eğer 1 seçenek kullanılacak olursa, yani yüklenen fotonun istenen bölümü yatay afişe konulmak istenirse ekstra zaman-emek verilmiş olacak ve bazı afişlerde bu kesme işlemini yapmak önemli alanı belirlemede düşündürücü olabilir. Kesilen alanında tekrar sığdırma ve ortalama işlemi yapılması lazım. Eğer biz seçmeden script fotodan ortaladığı alanı seçip yerleştiriyorsa daha kötü. Yarım insan kafaları, ne olduğu belirsiz afişler.. çıkabilir.
Fotoyu komple alana sığdırıyorsa ki öyle gözükmüyor, sıkıştırmadan ötürü kalitesiz bir görüntü elde edilecek. Yani her durumda sıkıntı yatay afiş.
Dizilerde tek bir fotoğraf bütün sezon için kullanılabilirken filmler için aynı durum söz konusu değil maalesef ve afişlerin orjinal halleri hep dikey. Biraz karışık yazdım galiba ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.
-Kullanıma sunulan genel alan biraz daha geniş olabilirdi diye düşünüyorum. Soldaki boşluk sağ tarafa göre daha geniş tutulmuş yanlış ölçmediysem. Hem soldan hem sağdan 30px daha genişletilse daha doyurucu gözükürdü diye düşünüyorum. Anasayfa üst bölüm için konuşursak 170 genişlikten (
http://prntscr.com/4mlr9h) 5 afiş desek 850 eder, filmler arası 15ten 4 boşluk 60, soldaki afişin solu ve sağdaki afişin sağı içinde 25er dersek toplam 960 gibi bir değer yapar. Şuanki kullanım alanı genişliği tahminen 900 galiba. Yukarda önerdiğim sol ve sağdan 30 eklemeyle bu hesap tutuyor gibi. Benim browser ölçülerime göre değer verdim, başka bir makinede oranlıyabilirsiniz.
Arşiv sayfasındaki filtreler bölümüne 1-5,5-7,+7 imdb filmler ve yabancı filmlere basılında çıkan ...göre kısımlarına "imdb puanına göre" bölümleri de eklense hoş olurdu.
Türkçe dublaj ve Türkçe altyazı ayrımını da arşive ekleyebilirsiniz. Bazı kullanıcılar sadece Türkçe dublajlı film tercih ederken bazıları sadece altyazılı izlemeyi tercih ediyor.
Anasayfa üst bölümdeki filmlerde bulunan HD logosu ve Türkçe dublaj-altyazı şeritlerini diğer sayfalardaki afişlerin üstünde göremedim. O ayarlanabiliyordur galiba. HD logosunun yerine 720p ve 1080p gibi seçeneklerde hoş olabilir.
Tekrar emeğinize sağlık. İki tarafı da memnun eden bir satışı kısa sürede yaparsınız umarım.
İyi çalışmalar.